Angela Merkelová

Zničí Angela Merkelová Evropu? Zatím je na dobré cestě

Německá kancléřka Angela Merkelová je podle mnoha odborníků na současnou politickou situaci v Evropě na nejlepší cestě, jak zničit celý evropský kontinent společně s 500 miliony obyvateli. Německá kancléřka společně se služebníky dokázala během krátké doby rozložit Evropskou unii do takové stavu, o kterém se zakladatelům unie ani nezdálo. Bohužel se situace v Evropě aktuálně nezlepšuje, ale spíše se den ode dne zhoršuje.

Čtěte více: Stoltenberg: NATO nebude vracet zpět lodě s uprchlíky

S ohledem na současnou situaci v Evropě a zprávy o uprchlících nastává otázka, zda má Evropská unie naději přežít ve stavu, v jakém se nacházela před uprchlickou krizi, jenž zasáhla celou Evropskou unii. Je současná Evropská unie pro její členské země přínosná nebo nikoliv?

Německá kancléřka Angela Merkelová je na dobré cestě, jak zničit Evropskou unii tak, jak ji známe

Můžeme zcela jistě říct, že uprchlická krize Evropě nepřinesla žádná pozitiva, spíše naopak. Samotné Německo, které přijalo do dnešního dne nejvíce uprchlíků v EU, začíná mít finanční potíže. Dalším faktorem, který ohrožuje členské země v EU je hospodářská politika, kterou vede unie. Před několika týdny se v médiích dokonce objevila úvaha z Bruselu, která jednala o zrušení hotovosti. Za těchto okolnosti je zcela na místě obávat se, zda za těchto podmínek je schopna Evropská unie dalšího chodu.

(KPa, ceskoaktualne.cz, hlavnespravy.sk, Foto: Emmanuele Contini / Shutterstock.com)

Přejít nahoru