Německo

Německo je domovem pro více teroristů, než se předpokládalo

Německý kriminální úřad varuje před hrozbou teroristických útoků v Evropě, zejména pak v Německu, které se stalo domovem pro více radikálních teroristů z blízkého východu, než se na začátku uprchlické krize předpokládalo. Riziko dalších teroristických útoků zůstává nadále vysoké a není v současné době možné vyloučit další teroristické útoky ze strany islámských teroristických buněk, komentuje současné dění v Evropě německý kriminální úřad. Zprávy ze Spolkového kriminalistického úřadu uvádějí, že Islámský stát přivedl během uprchlické krize do Evropy a zejména do Německa více teroristů, než se ze začátku předpokládalo.

Německo společně s kriminálním úřadem varují celou Evropskou unii před hrozbou dalších teroristických útoků

Od počátku uprchlické krize v Evropě zaznamenal německý kriminální úřad více než 369 pokusů vmíšení teroristů nebo podporovatelů teroristické organizace Islámský stát, tvrdí německé noviny Neue Isnabrücker Zeitung. Jak už oznámil BKA, v Německu proběhlo již 40 případů vyšetřování podezřelých osob, které mají možné vazby na teroristickou organizaci z blízkého východu.

Čtěte dále: Sulík: Občané východní Evropy nemají zatím dostatečně vymyté mozky

Jak uvedl expert parlamentu Wolfgang Bosbach (CDU), je nutné počítat s následky uprchlické krize. V rozhovoru pro tamější noviny také uvedl, že je nutné brát vážně hrozbu teroristických útoků ze strany Islámského státu, což ukazují i tragické události z Paříže a Bruselu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru