Martin Schulz

Martin Schulz zastavil přijetí bezvízového styku s Tureckem

Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz pochybuje o přijetí bezvízového styku pro Turecko s Evropskou unií, jelikož se turecké vládě nepodaří do uvedeného data splnit všechna uvedená kritéria, která stanovila Evropská unie. Pro Deutschlandfunk předseda Evropského parlamentu uvedl, že alespoň v červnu tohoto roku nebude bezvízový styk s Tureckem v parlamentu schválen, jelikož do tohoto data nebude splněno několik podmínek ze strany Turecka. Bezvízový styk s Tureckem nepřipadá v úvahu, pokud nebudou splněny všechny podmínky, dodal během svého vyjádření Martin Schulz.

Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz promluvil o případném schválení bezvízového styku EU s Tureckem

Turecko na splnění podmínek mělo dostatek času, nechápu jak je možné, že turecká vláda nestihla splnit stanovené podmínky od Evropské unie, komentuje předseda parlamentu Schulz. Během úterý začal předseda Evropského parlamentu pracovat na osvobození od vízové povinnosti, už teď je však jasné, že Turecko nestihne splnit všech 72 kritérií, které stanovila Evropská unie.

Čtěte dále: Erdogan vzkazuje EU: Půjdeme vlastní cestou a vy si běžte svojí

K samotným kritériím se nedávno vyjádřil samotný turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, který médiím potvrdil, že Turecko nebude v souvislosti s bezvízovým stykem s EU měnit svoje protiteroristické zákony. Erdogan také Evropské unii vzkázal, aby si šla vlastní cestou, přičemž Turecko půjde cestou jinou.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Drop of Light / Shutterstock.com)

Přejít nahoru