Merkelová

Merkelová nabídla Japonsku vstup do NATO

Utajované zprávy z Japonska hovoří o tom, že měla během minulého roku německá kancléřka Angela Merkelová nabídnout Japonsku vstup do NATO. Jednalo se podle dosavadních informací o návštěvu, kterou podnikla německá politička během března minulého roku a při této příležitosti navrhla japonskému premiérovi Šinzó Abemu, aby zvážil vstup Japonska do NATO. O dříve utajovaném aktu informovala agentura TASS, jenž se odolává na japonské noviny The Japan, jenž zveřejnily šokující informace.

Německá kancléřka Angela Merkelová měla v minulém roce tajně nabídnout Japonsku vstup do NATO

Proč by se Japonsko nemohlo připojit do NATO? Mohu přesvědčit britského premiéra Davida Camerona a francouzského prezidenta Hollandeho, hovořila podle informací z Japonska německá kancléřka premiérovi během návštěvy Tokia. Jak uvádějí tamější noviny, japonský premiér uvedl, že tento případný vstup do NATO zváží v budoucnu, ale vstup země do Severoatlantické aliance považují noviny za více než nepravděpodobný. Japonsko se totiž nachází na seznamu zemí, které jsou zahrnuty do programu “globálního partnerství” právě s aliancí.

Čtěte dále: Německo: Pro muslimy je víra důležitější než pro křesťany

Partnerství s NATO dále udržuje například Austrálie, Irák, Mongolsko nebo Afghánistán. Jak uvádějí internetové stránky aliance, výše zmíněné země přispívají k operacím NATO a rozvíjejí spolupráci v oblastech společného zájmu.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru