Vůdce

Vůdce Islámského státu Baghdádí byl při náletech zabit

Vůdce radikální skupiny Islámský stát abú Bakra Baghdádí byl během vojenské operace nad územím Sýrie zabit koalicemi vedené Spojenými státy. V neděli ráno měl být během leteckých útoků koalice nad syrským městem Rakka usmrcen nejhledanější muž a hlava radikální teroristické skupiny, která v posledních měsících terorizuje Evropu a celý blízký východ. O úspěchu vojenské akce koalice na blízkém východě, jenž vedou Spojené státy, informoval během tohoto týdne portál tureckého provládního konzervativního deníku Yeni Šafak, jenž se odvolává na zprávu tiskové agentury Amak napojené na IS, která zveřejnila informace o smrti vůdce na webu.

Vůdce Islámského státu abú Bakra Baghdádí zahynul během letecké operace nad syrským městem Rakka

O smrti vůdce Islámského státu informovala i další arabská média, která převzala informace od tiskové agentury Amak. Smrt vůdce radikální skupiny potvrdil během minulých hodin samotný Islámský stát. Velení koaliční operace, jenž má na svědomí letecké útoky u města Rakka, se k zásahu zatím nevyjádřilo.

Čtěte dále: Trump: Zvolte mě a muslimům zakážu vstup na půdu USA!

Abú Bakra Baghdádího zabili při náletech koalice na Rakku v pátý den ramadánu, je uvedeno ve vyhlášení agentury Amak, jenž citoval portál tureckého deníku Yeni Šafak. Radikální organizace Islámský stát tak utržila velkou ránu.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru