Maďarsko

Maďarsko padlo? Denně tam přicestuje 200 migrantů

Vzdalo Maďarsko a premiér Viktor Orbán boj proti přijímání migrantů z blízkého východu? Maďarsko byla jedna ze zemí v Evropské unii, která projevila největší “neochotu” přijímat žadatele o azyl, proti kterým byly stavěny často diskutované ploty na hranicích. Jak však uvádějí současné informace tamějších médií, do Maďarska přijde každým dnem 100 až 200 žadatelů o azyl z blízkého východu. Během rozhovoru to uvedl mluvčí maďarské vlády Zoltán Kovács, který se vyjádřil k současnému dění v Maďarsku, jenž zřejmě prohrálo souboj s Evropskou unií v otázce povinných uprchlických kvót a přijímání migrantů.

Maďarsko každým dnem přijme až 200 migrantů z blízkého východu! Dění v zemi komentoval mluvčí vlády

Během svého rozhovoru pro veřejnoprávní televizní stanici M1 prozradil mluvčí maďarské vlády Zoltán Kovács, že tlak ze strany uprchlíků na Maďarsko stále neutichá a země tak byla donucena začít přijímat žadatele o azyl. Nekontrolovanému ilegálnímu vstupu lidí na území Evropské unie je třeba i nadále bránit, zdůrazňuje mluvčí maďarské vlády.

Čtěte dále: Evropa se bouří: Skoro nikdo není spokojený s utečeneckou politikou

Byla také připomenuta výše zmíněná stavba zábran na hranicích, zejména na těch jižních, jenž jsou stále opodstatněny, uvedl Kovács. Vláda již navrhla zřízení uprchlického tábora, který by se měl postavit v obci Ásotthalom, kde se podle vlády zabezpečí podmínky pro kontrolovaný a zákonný vstup cizinců.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Istvan Csak / Shutterstock.com)

Přejít nahoru