Ukradli nám i vodu! Tohle by měl vidět každý občan. Jak korporace bohatou na vodě

“Voda vydělává aneb jak korporace bohatnou na vodě” by měl vidět každý občan, poslanec, senátor a člen Vlády ČR, státní zástupce i ombucman.

Trailer: Voda vydělává

Veolia se pokusila film zakázat, světe div se, ne pro odhalení nekalých praktik, uplácení a jiných svinstev. Vadilo ji, že autor označil korupci Veolia jako “korupce”, a výrok, že mu nabídla milion eur. Veolia nakonec přestala trvat na zákazu, protože tím rostla publicita filmu. Film získal cenu Provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze.

Fr. dokument odhaluje nekalé praktiky

Firem jako Veolia a Suez. Dokládá celosvětový trend návratu správy vody do obecních rukou. Přispěl k úspěchu iniciativy PRÁVO NA VODU – right2water.eu, kterou podepsalo 1,9 milionů občanů z 11 zemí, kteří odmítli pochybné privatizace obecních vodáren. Zlobovaná EU díky tomu vzdala pokus udělat z vody kšeft koncernů.

Potvrzuje pravdivost toho, co říkám o dění kolem vody v ČR a potvrzuje smysl projektu PRAVDA O VODĚ, jehož jsem auto. Mé motto je: “Voda je život a náš život do rukou koncernů rozhodně nepatří.” Fr. dokument ukazuje, proč platí.

Dokument VODA VYDĚLÁVÁ ukazuje, čeho jsou lidé deroucí se k ziskům z vody schopni v zahraničí, PRAVDA O VODĚ ukazuje, čeho jsou schopni u nás. V roce 2002 jsem přes Analýzu českého vodárenství informoval ministerstva o tom, co se děje a jaké to bude mít následky. Min. zemědělství přesto hlasovalo PRO soukromé penězovody.

Měsíc poté, co má Analýza dorazil na ministerstva, mi u domu někdo zapálil auto…

Dokument také ukazuje, jak se vypořádat s koncerny a tím dlouhodobě udržet kvalitu vody, mít rozumnou cenu vody a neplatit 2-3x více než musíme. Je třeba vrátit zpět přímý vztah mezi vodu a vodárny. Tzn. “odsunout překupníky” a eliminovat jejich zahraniční “know-how” i priority. Toto již léta probíhá ve Francii, v Německu…

Dokument “Voda vydělává” v němčině se slovenskými titulky

300 v České republice

Výzva pro CHLAPY, kterým není jedno, co se děje s českou vodou

Ženy jsou vítány, ale můj názor je, že vodu, půdu a naši svobodu, bychom měli bránit my a ženy by si nás za to měly vážit a ne naopak.

Obsah fr. dokumentu a pravdu o vodě, by mělo znát všech 298 členů Parlamentu ČR a Vlády ČR, nejvyšší státní zástupce i ombucman.

Poté nebudou moci ignorovat potřebu nápravy a jsou v postavení, kdy mohou upravit zákony tak, aby prioritou byla obnova infrastruktury, čistá voda a rozumná cena a nikoliv finanční zájmy koncernů. Nestane se tak, dokud neví o tom, co koncerny ve vodě dělají.

Vyzývám CHLAPY z ČR, kterým není jedno, kolik a komu platí za vodu a kde jejich peníze končí, aby se se mnou složili na 300 originálních DVD s tímto dokumentem.

Celkem jde o 252.450 korun, kdy jeden originál dokumentu stojí 850 Kč. Důkaz ZDE

Jak se přidat k iniciativě 300 a jak to celé proběhne?

  1. Dokument dostane každý člen poslanecké sněmovny, senátu a vlády. K dokumentu bude přidána “Výzvy vládě a politikům”, kterou jsem s 15 politiky a vodaři, již upozornil na tom, co se s vodou děje a vyzvali jsme Vládu ČR a politické vedení velkých stran k nápravě a jednání v zájmu lidí. Tuto výzvu zasílají politikům také další občané. Do dnešního dne 2.748 lidí.
  2. Chcete se přidat? Napište mi na [email protected] jméno, město odkud jste a větu kterou vzkazujete politikům. Pošlete mi na účet 102275320/0300 částku 850 Kč nebo částku, kterou chcete přispět. Vytvořím “Seznam“ lidí, kteří přispěli a budou-li lidé chtít, budou v seznamu uvedeni a s ním věta, kterou chtějí říct politikům. „Seznam“ spolu s dokumentem “Voda vydělává” a “Výzvou vládě a politikům“, předám 298 politikům na podatelnách Senátu ČR, Poslanecké sněmovny ČR a vlády ČR.
  3. O iniciativě “300” informuji zástupce médií a protikorupční organizace – Transparency international, Nadační fond proti korupci a Oživení. Informaci o ni rozešlu také lidem, kteří se 10 let zajímají o informace, které zveřejňuji na www.pravdaovode.cz v rámci projektuPRAVDA O VODĚ. Udělejte totéž, odkaz sdílejte na soc. sítích a dejte o této akci vědět svým známým a přátelům.
  4. K předání dokumentů dojde v září po prázdninách. Přitom proběhne tisková konference a o termínu budou informovány média.
  5. K “Výzvě vládě a politikům”, která již byla politikům zaslána, se mohou občané přidat již nyní. Mohou výzvu zkopírovat, upravit či doplnit a zaslat sami za sebe, těm stranám či lidem, se kterými sympatizují a kterým věří nebo je volí. Odpovědi zasílejte na [email protected], zveřejníme je, aby si lidé mohli udělat na jednání politiků názor.

Cíle iniciativy “300”

  1. Aby politici, věděli, co se ve vodě a ve vodárnách děje v zahraničí i v ČR. Aby upravili legislativu tak, že prioritou v odvětví, bude obnova vodárenské infrastruktury, reinvestování peněz vybraných od lidí zpět do obnovy a rozvoje trubek a rozumná cena vody. Nikoliv zajetí státu, dobývání rent, zisky koncernů a co nejvíce našich peněz na účtech cizích firem v zahraničí.
  2. Aby politické strany, ve svých programech zveřejnily jasná stanoviska k vodě. Co podporují, komu má být svěřen obchod s vodou, kdo má inkasovat zisk z vody a jaké priority při nakládání s vodou politická strana má a hájí? Lidé musí vědět, kdo pracuje pro koncerny, kdo pro lidi = koho mají volit. Navíc politici z jednotlivých stran na úrovních parlamentu, krajů, měst a obcí budou mít jasno v tom, co strana, kterou reprezentují, ve vodě prosazuje. A pokud začnou vymýšlet něco jiného, tak si je strana sama umravní.

Tato aktivita má informovat politiky a přivést k vodě pozornost lidí a tím vytvořit:

VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ, KTERÉ NEBUDOU POLITICI IGNOROVAT

VODA JE ŽIVOT A NÁŠ ŽIVOT DO RUKOU KONCERNŮ ROZHODNĚ NEPATŘÍ!

300 v České republice

Chci se přidat k iniciativě 300

Chci předat dokument a Výzvu k nápravě ve vodě politikům

Odměna pro ty, co přispějí.

Uděláte něco, za co se rozhodně nebudete stydět. Navíc firma, která vlastní distribuční práva k dokumentu, podpoří projekt 300 a tím informování politiků ČR tím, že mi nabídla pro každého, kdo zaplatí 1 DVD v licenci pro instituce, druhé pro soukromé účely zdarma (běžná cena je 350 Kč/ks). Já přidám navíc e-knihu, o mých 15 let zkušeností s vodou v ČR všem, kteří přispějí k na dva a více dokumentů (prodávám ji běžně za 490Kč/ks).

(KPa, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru