migranti

Kde se stala chyba? Migranti nemohou najít v Evropě uplatnění

Každým dnem do Evropské unie přicestuje několik stovek migrantů z blízkého východu, kteří utíkají před válkou na blízkém východě. Jak však uvádějí aktuální statistiky agentur, migranti nemohou v drtivé většině případů najít vhodné uplatnění v zemích Evropské unie. Jak uvádějí statistiky z Německa, kam přicestovalo zatím nejvíce migrantů, do dnešních dnů tam bylo zaměstnáno z více než milionu žadatelů o azyl z blízkého východu pouhých 54. Velká část německých firem hlásá, že nezaměstnala ani jednoho migranta z blízkého východu, jelikož to prostě nebylo možné. Kde se stala podle odborníků chyba?

Migranti nemohou po příchodu do unie najít uplatnění! V Německu bylo zaměstnáno pouhých 54 migrantů

Na vině mohou být předpoklady německé vlády nebo Mezinárodního měnového fondu. Společně se společností Bundesbank všichni v Německu předpokládali, že nová vlna migrantů z blízkého východu začne v zemi “ekonomický boom”. Německá média dokonce hovořila o tom, že do země přijdou chirurgové nebo architekti.

Čtěte dále: Podívejte, kdo také nechce přijímat uprchlíky! To vám média neřeknou

Průzkumy po celé Evropě však dokazují pravý opak. Jak uvádí značná část německých top firem, nebylo možné zaměstnat většinu migrantů, jelikož neměli dostatečnou kvalifikaci pro vykonávání potřebných pracovních pozic. Podle informací z Německa lze podobný trend očekávat i u dalších vln migrantů.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru