Další útok ve Francii: Psychicky narušený Alžířan pobodal policistku

Francúzska policajtka bola dnes vážne zranená po tom, čo ju na policajnej stanici v Toulouse napadol muž s nožom. Informáciu o tom priniesli lokálne médiá a denník Le Figaro.

Podozrivý sa údajne snažil získať zbraň policajtky a keď sa mu to nepodarilo, vytiahol nôž, ktorým ju viackrát bodol do krku.

Policajtku previezli do nemocnice s mnohopočetnými vážnymi zraneniami, zatiaľ o jej aktuálnom zdravotnom stave nie sú dostupné informácie.

Útok sa udial v Rempart Saint-Etienne, toulouskej prefektúre. Útočník, 31-ročný muž, má údajne psychickú poruchu a na policajtku zaútočil, lebo “reprezentovala Francúzsko”, ako prináša La Depeche du Midi.

Útočník, ktorý je podľa spomínaného média Alžírčanom, sa vraj na policajnú stanicu snažil dostať viackrát pod zámienkou spísania obvinenia. Polícia ho za každým zadržala.

Francúzsko je po sérii teroristických útokov prívržencov Islamského štátu v stave vysokej pohotovosti už od januára 2015. Dosiaľ najhorší útok túto krajinu postihol v novembri 2015, kedy bolo v parížskom klube Bataclan zabitých najmenej 130 ľudí. Tohtoročná najhoršia bilancia je z júla, kedy v prímorskom meste Nice sympatizant Islamského štátu nákladným autom zabil najmenej 84 ľudí počas osláv dňa dobytia Bastily.

(KPa, hs.sk, Foto: GERARD BOTTINO / Shutterstock.com)

Přejít nahoru