Ministr EU Asselborn: “Země, které se neotevřou muslimské migraci, zničí Evropu!”

Země, které nechtějí otevřít své dveře muslimským imigrantům a snaží se ochránit křesťanství, mohou zničit Evropu, tvrdí nejdéle sloužící ministr zahraničí EU.

Jean Asselborn, který je v úřadu od roku 2004, své poznámky učinil v rozhovoru s rakouským deníkem Tiroler Tageszeitung.

Na dotaz, co si myslí o státech střední Evropy bojujícími s pokusy EU uvalit na ně povinné migrační kvóty, řekl: “Země, které se nechtějí otevřít uprchlíkům z jihu, kteří mluví arabsky, a jsou muslimové, ignorují hodnoty, které Evropská unie reprezentuje.”

Tento bývalý náměstek současného prezidenta Evropské komise Jean-Claude Junckera trvá na tom, že EU je “projekt založený na hodnotách,” a že pokud se státy jako je Maďarsko, Polsko, ale i naše země nepodaří srazit na kolena, může to Evropu zničit.

V souvislosti s nedávnými výsledky voleb v Rakousku, Německu a České republice, kde více či méně slavily úspěch protiimigrační strany, řekl: “Pokud je v Evropě více tradičních pravicových stran, není to problém, ani pokud bude více sociálně demokratických levicových stran.

“Ale pokud se někdo zabývá ochranou křesťanství proti islámu, a proto zavírá své hranice a nepouští nikoho dovnitř, můžeme to nazývat extremismem. A ti, kdo věří v Evropu, s tím musejí bojovat.”

(JRu, svetkolemnas.cz)

Přejít nahoru