Předpovědi jasnovidců na rok 2018: “Úpadek Evropy, rozkvět Číny a válka!”

Proroctví jasnovidců pro rok 2018 nevyvolávají příliš optimismus, napsal německý Bild. Podle proroků čekají lidstvo v novém roce přírodní katastrofy, války a vážné politické změny.

Německé vydání zveřejnilo výběr ponurých předpovědí, o něž by neměli přijít ani čeští čtenáři. Pro jistotu. Ostatně, s jistým odstupem, je pozoruhodné, že se v mnohém příliš neliší ani od předpovědí současných politických analytických institucí, vědců, politologů a samozřejmě i politiků.

„Prognózy na rok 2018 nejsou povzbudivé,” uvedl Bild. Přírodní kataklyzmata, úpadek Evropy, třetí světová válka – takové události předpovídají proroci a jasnovidci. Například francouzský astrolog Michel Nostradamus (1503-1566´) slíbil, že v novém roce svět uvidí rozkvět terorismu, záplavy, bouře, silná zemětřesení, války a vypuknutí slunečního záření. „Králové ukradnou lesy, otevřou se nebesa a políčka budou žhnout,” napsal protok.

Prognózy britského proroka Craiga Hamiltona-Parkera (nar. 1954) také nevyvolávají záchvaty optimismu, pokračuje publikace. Argumentuje tím, že v roce 2018 budou Amerika a Asie zasaženy hurikány a tajfuny, v Indii, na Islandu a v Itálii dojde k silným zemětřesením a dokonce i k sopečným výbuchům. Politická situace ve světě bude rovněž nestabilní. Parker prorokuje, že režim severokorejského vůdce Kim Čong-un bude svrhnut. Také se pokusí odstranit z postu amerického prezidenta Donalda Trumpa, ale to se nezdaří.

Evropa bude nadále trpět migrační krizí, předpovídá Parker. Pravicové populistskie síly budou i nadále získávat na popularitě. Rovněž tvrdí, že v Londýně a Berlíně dojde k teroristickým útokům s použitím chemických zbraní. Přesto ve jeho předpovědích zní i mlhavá naděje: „Konflikty, potřeby a rostoucí environmentální problémy spojí lidi – a oni se zamyslí nad svým reálným osudem.”

Bavorský prorok Alois Irlmaier (1894-1959) věřil, že v roce 2018 čeká lidstvo třetí světová válka, která se nejvíce dotkne Evropy. Tvrdí, že použijí bakteriologické a chemické zbraně. Podle něj budou v Německu, Itálii a Francii rozpoutány nepokoje s náznaky občanské války.

Jiný proro, tentokrát z Bavorska, Mathias Lang, přezdívaný Mühlhiahl (18. století), byl schopen předpovědět přesné datum vypuknutí první a druhé světové války. Třetí, podle jeho názoru, by  měla začít v rozmezí roku 2017 do roku 2022. Podle něj začne na Východě a skončí na Západě. Boje nebudou trvat dlouho, ale hodně krve bude prolito, předpovídal.

Slepá Vangelia Pandeva Gušterovová (1911-1996), kterou lidé zvali Baba Vanga, byla jedním z nejslavnějších jasnovidců a proroků v Bulharsku, uvedl Bild. Těšila se bezprecedentní popularitě v oblasti bývalého Sovětského svazu. Vanga byl schopna předpovědět válku v Sýrii, brexit a smrt ponorky Kursk. Podle ní se Čína v roce 2018 stane novou velmocí, zatlačí Spojené státy a na Venuši se najde nový zdroj energie. Stejně jako mnoho z jejích kolegů Vanga předpověděla začátek třetí světové války, ale podle její verze měla začít již v roce 2010.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru