Moderátor Fox News se zastal Viktora Orbána: “Migranti opravdu ohrožují Evropu!”

Európski lídri zúrivo obviňujú maďarského premiéra Viktora Orbána z autokracie kvôli jeho tvrdému postoju voči migrantom z východu, podčiarkol moderátor Fox News Tucker Carlson. Podľa neho však Orbán nie je blázon. Európska civilizácia sa naozaj ocitla pod hrozbou zmiznutia kvôli tlaku zvonku.

Carlson sa domnieva, že Orbán je jediným európskym politikom, ktorý smelo bije na poplach kvôli tomu, akú spoločnosť chcú vytvoriť ostatní. Takú spoločnosť však prakticky jednohlasne odmietli európski občania. Behom včerajšieho prejavu Orbán varoval pred tým, že politici v Bruseli, Berlíne a Paríži sa chystajú zničiť európsku civilizáciu svojim entuziazmom ohľadom masovej migrácie. Podľa maďarského premiéra, keď migrácia nebude zadržaná, v Európe sa konečne môže sformovať moslimská väčšina a terajšia kresťanská kultúra zanikne.

Podľa novinára sa Orbán nezbláznil, pokiaľ ide o matematické výpočty. “Obyvateľstvo Maďarska predstavuje menej než 10 miliónov ľudí a pôrodnosť je nízká. Zdôrazňuje sa, že nepotrebujete žiadnu obrovskú migračnú vlnu z moslimských krajín, aby zvíťazili a postupne zničili kultúru, ktorá existuje už tisíce rokov.” Moderátor ďalej zaironizoval: “Kto si robí starosti v Amerike, ktorá sa považuje za mladý štát? Ale keď už je vám tisíc rokov, budete naozaj znepokojení.”

Tucker Carlson ďalej upozorňuje na výsledky prieskumov, podľa ktorých väčšina Európanov vcelku s týmto postojom súhlasí. V minulom roku väčšina obyvateľov Nemecka, Francúzska, Talianska, Belgicka a ďalších krajín prehlásila, že chcú úplné zmrazenie migrácie z moslimských štátov. A teraz európski lídri obviňujú Orbána z autokracie. Carlsonovi to pripadá smiešne, keď pripomína ich „heslo”: „Robte to, čo vám povieme, inak nenávidíte demokraciu.”

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru