Západ svým chováním vůči Asadovi a Rusku vytváří “falešné nepřátele”

Pamatuje si někdo, kdo před několika měsíci byl nepřítelem Německa v Sýrii? Temný diktátor Bašár al-Assad? Samá voda. Rusko? Určitě ne. Koneckonců to byl prokazatelně ruský vojenský zásah, který zpečetil porážku teroristického gangu Islámský stát (IS).

Pouze IS na syrské půdě představuje bezprostřední nebezpečí pro země NATO a EU. Připomínáme, že IS je politickou silou, která brutálně obsadila území v Sýrii a Iráku o velikostí Velké Británie. Únosy dívek a prodávání do otroctví. Kdo zveřejňoval „nádherné“ videozáznamy o popravách západních vězňů na internetu a pálil živé lidi v klecích ?

Náčelník ruského generálního štábu Valerij Gerasimov má pravdu, když říká, že Rusko “porušilo páteř” těchto “teroristických sil”. Mimochodem, v nejlepším německém, evropském, americkém zájmu.

Lepší východisko pro uvolnění západo-ruských vztahů neexistuje od doby ruského dobytí Ukrajiny v roce 2014. Je to hloupě nevyužité. Nikdo nemluví víc o strašném společném nepříteli IS a o ruském podílu na jeho porážce. Místo toho, za potlesku spolkové vlády, Francie, USA a Spojeného království se bojuje proti Asadovu režimu a jeho ruským kmotrům A Rusko „obtěžuje a provokuje“ západní mocnosti všude tam, kde je to možné.

Falešní nepřátelé jsou vytvářeni všude a to je selhání bezpečnostní politiky, shrnuje autor Stuttgarter Zeitung.

(prvnizpravy.cz, foto: shutterstock.com)

Přejít nahoru