Dobrovoľný stroskotanec na opustenom ostrove: “Nepotrebujem nič iné” + VIDEO

Masafumi Nagasaki bol od roku 1989 jediným obyvateľom malého ostrova Sotobanari v súostroví Jaejama na juhozápade prefektúry Okinawa. Prvýkrát sa o ňom zmienil až v roku 2012 istý cestujúci, ktorý sa zaujíma o stroskotancov, a odvtedy je známy ako “nahý pustovník”.

Teraz má 82 rokov. Je jedným z mála dobrovoľných stroskotancov, ktorí chcú žiť na opustenom ostrove. Prekonal už aj Austrálčana Davida Glasheena, ktorý je už 21 rokov na Restoration Island pri pobreží Far North Queensland.

Nagasakiho ostrov je jedným z mála tých japonských, ktoré zostávajú opustené a kde podľa miestnych obyvateľov sa dokonca aj rybár zriedka zastaví.

Nagasaki by však na ňom rád pobudol, ale polícia ho nedobrovoľne presťahovala “do civilizácie” do vládnej budovy 60 km od svojho niekdajšieho “bydliska” do mesta Išigaki, pretože vyzeral byť “slabý”. Ale Alvaro Cerezo, ktorý o ňom urobil reportáž, tvrdí, že Nagasakiho zdravie je v poriadku a pravdepodobne mal len chrípku.

Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=3mnxrLFe5qA

 

“Nechcem robiť, čo mi spoločnosť hovorí, ale ja sa riadim pravidlami prírodného sveta. Nemôžeš poraziť prírodu, takže musíš úplne počúvať,” vraví Nagasaki. “To som sa dozvedel, keď som sem prišiel, a to je pravdepodobne dôvod, prečo som na tom tak dobre.”

Vodu si zachytáva z dažďa do starých obitých hrncov. Chodí nahý odvtedy, ako mu tajfún odniesol oblečenie, ktoré predtým mal. Mal by možnosť preplávať na neďaleký ostrov, kde by si pomocou peňazí poslaných od jeho rodiny vedel zaobstarať vodu a jedlo z ryže, ktoré by si varil aj niekoľkokrát do dňa, ale on sa rozhodol inak. A je takto spokojný. Ostrov je miesto, kde by chcel dožiť svoj život. “Neopustím ho ani keby mi niekto povedal, že inde je lepšie miesto. Všetko čo chcem, môžem tu nájsť. Nepotrebujem nič iné,” vyznáva sa.

Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=JMeBauA1um4

V minulosti „v civilizácii“ pracoval v istej továrni v Osake, keď jedného dňa kolega rozprával o tajomnom súostroví a vtedy si vysníval útek z civilizácie. Keď už nemohol zniesť toľké znečistenie, ktoré videl v mori, “mestský muž bez skúseností” sa rozhodol definitívne odísť na ostrov. Myslel si, že len na pár rokov, až je z toho dnes takmer 30 rokov. A vôbec nie je spokojný, že ho teraz presťahoval z ostrova preč “do civilizácie”.

(hlavespravy.sk, foto: Youtube, video: Youttube)

Přejít nahoru