Jste uprchlík? Můžete si přijít až na 22 280 Kč měsíčně

 

Zpravodaj BBC píše, že hlavní příspěvek bude omezen na 563 EUR měsíčně, pokud ale migrant složí zkoušku z Němčiny, pak tato částka může být navýšena až na 863 EUR. V převodu na koruny nejmenší příspěvek pro uprchlíka v Rakousku stále činí 14 500 Kč, což je více než minimální mzda 12 200 Kč stanovená od ledna 2018 v České republice.  Po absolvování zkoušky příspěvek se zvyšuje na 22 280 Kč. To znamená, že nepracující uprchlík v Rakousku může mít nárok na průměrný plat tvrdě pracujícího Čecha.

Také bude stanovena pětiletá lhůta, během které přistěhovalec nebude mít nárok na státní výpomoc.

Konzervativec a současný kancléř Sebastian Kurz slíbil svým voličům, že nadále bude provádět tvrdší politiku vůči přistěhovalcům.

Pan Kurz ve své volební kampani oznámil o plánech omezit pomoc migrantům, aby se z Rakouska nestala oblíbená destinace pro žádající o azyl.

Pondělní oznámení rakouského kancléře přináší Rakousko do konfliktu s většinou zemí Evropské unie, kde nadále panuje myšlenka o prospěšnosti multikulturalizmu.

V roce 2015, kdy Evropská migrační krize vyvrcholila, více než 90 000 lidí požádalo o azyl v Rakousku, což činí více než 1 % populace země.

Zpočátku byli uprchlíci vítáni, ale nálada v zemi se rychle začala měnit, když si Rakušané uvědomili rozmach migrační krize.

(euportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru