Vodič taxíka vrazil do chodcov v Moskve zrejme neúmyselne; zranil osem ľudí + VIDEO

“Taxík narazil do dopravnej značky… a potom vošiel do davu ľudí,” povedal jeden zo svedkov. Medzi siedmimi zranenými sú podľa nemenovaného zdroja agentúry Interfax aj Mexičania.

Vodiča taxíku, ktorý mal pri sebe vodičský preukaz vydaný v Kirgizsku, po incidente podľa agentúry RIA Novosti zadržala polícia. Príčinu a okolnosti incidentu úrady vyšetrujú.

Zranenia utrpelo osem ľudí. K incidentu došlo podľa ruských médií neďaleko Červeného námestia. Medzi zranenými sú aj dve Mexičanky, informovala s odvolaním sa na vyhláseVodiča taxíku po incidente zadržala polícia. Tento kirgizský občan úradom údajne tvrdil, že do davu nevrazil zámerne. Podľa predbežných informácií zrejme stratil kontrolu nad vozidlom.

Nemenovaný zdroj Interfaxu uviedol, že šoféroval pod vplyvom alkoholu. Svedok incidentu zase agentúre Reuters povedal, že vodič sa z miesta činu pokúšal ujsť, no polícia ho dolapila.

Medzi zranenými sú aj dve Mexičanky. Mexická ambasáda informovala, že obe ženy utrpeli len ľahšie zranenia, sú v stabilizovanom stave a dostáva sa im konzulárna pomoc.

Podrobnosti o rozsahu a vážnosti ďalších zranených osôb doposiaľ nie sú známe. nie mexickej ambasády agentúra Interfax.

Taxikár zaspal za volantom a omylom šliapol na plynový pedál. S odvolaním sa na výpoveď svedka o tom informovala agentúra Interfax i agentúra Reuters.

Ruské hlavné mesto je momentálne plné návštevníkov zo všetkých kútov sveta, keďže v ňom a ďalších ruských mestách aktuálne prebiehajú 21. majstrovstvá sveta vo futbale.

(hlavnespravy.sk, foto: Youtube, video: Youtube, video: Twitter)

Přejít nahoru