Vladimír Mečiar hovorí o návrate do politiky. Galko: “Tento človek patrí do basy a nie naspäť do politiky”

“Určite neplánujem kandidatúru na prezidenta. Na tisíc percent. Vstup do politiky áno,” povedal Mečiar novinárom z TV Markíza s tým, že na dôchodku má viac času na iné aktivity, no politika mu stále chýba.

“Neoddychujem. Ovce som prestal chovať, lebo mi zožrali stromy, no a trošku som sa nenápadne začal venovať politike,” uviedol Mečiar po výsluchu na polícii, kde vypovedal kvôli kauze údajnej objednávky vraždy Sylvie Volzovej, za ktorou mal stáť Pavol Rusko.

 

Baránek si myslí, že môže ísť o návrat do veľkej politiky

K avizovanému návratu bývalého popredného politika sa vyjadril aj analytik z agentúry POLIS Ján Baránek. “On bol celý čas v aktívnej politike vrcholový politik a neviem si predstaviť jeho pôsobenie v regionálnej politike, no jedine, že by si to zobral ako hobby,” povedal pre TV Markíza s tým, že na Slovensku už vyrastá ďalšia generácia voličov. “Je to generácia, ktorá si nepamätá tie 90. roky, ktorá ich berie cez prizmu tzv. národných záujmov, ktorej to môže imponovať a tým pádom, môže mať toho Mečiara ako politika obhajujúceho aj v minulosti národné záujmy Slovenska,” pokračoval Baránek.

 

Reakcia súčasnej a bývalej opozície

Mečiarove slová o možnom návrate si všimol aj jeho dobový politický rival Mikuláš Dzurinda, ktorý pred časom taktiež nevylúčil návrat do politiky, no zatiaľ sa nič veľkolepé nekonalo. Krátko napísal: “Zopakujeme si 90. roky?”

Ľubomír Galko, poslanec Národnej rady z liberálneho hnutia SaS bol na možný návrat Mečiara najviac kritický. Uviedol, že bývalý premiér patrí do väzenia.

“Prepáčte, ale to o čom sa tu akože tí politológovia celkom vážne bavia? Tento človek patrí do basy a nie naspäť do politiky. Normálne ma až naddvihlo,” napísal na sociálnej sieti Galko.

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru