DWN: Polovina „deportovaných” uprchlíků zůstala v Německu!

Ve srovnání s rokem 2017 tak počet neúspěšných deportací v Německu vzrostl o více než 200%, uvedly noviny. Jinými slovy se migrační krize vymyká německé vládě z rukou.

 

Téměř každý druhý uprchlík v Německu, podléhající deportaci, se v daný den neobjevil, aby naplnil tento postup, napsal Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Jak vyplývá z údajů německé federální policie, až do konce května bylo z 23.900 plánovaných deportací uskutečněno pouze 11.100 případů.

Proto neproběhlo 12.800 deportací. Přibližně 11 500 uprchlíků „nedorazilo” v určený den nebo „zalehli”. Ve zbývajících 1.300 případech byla deportace z různých důvodů zrušena. Ve 150 případech pilot odmítl vzít uprchlíky na palubu. Ve více než 500 případech byla deportace zrušena kvůli „aktivní nebo pasivní rezistenci”. Čili hovoříme o růstu přerušených deportací o více než 200% ve srovnání s rokem 2017, konstatovaly noviny.

Podle policie největší odpor vůči deportaci projevili uprchlíci z Nigérie, Guineje, Somálska, Sýrie, Sierry Leone, Gambie, Maroka, Iráku a Eritreje. „Federální policie má obrovské obtíže, protože téměř každý druhý uprchlík podléhající deportaci není deportován regionálními a obecními orgány, které za to odpovídají,” uvedl Ernst Walter, předseda německé policejní unie.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru