Ovčáček se naštval na Žít Brno. Chcete přijmout uprchlíky? To je pokus o vlastizradu

Primátorův náměstek Matěj Hollan (Žít Brno) připomněl, že už dnes v Brně žije přes 2000 lidí z islámských zemí a 1000 arabsky hovořících. „Přijmout další desítky migrantů nikomu neublíží. Můžeme tím prokázat solidaritu s ostatními zeměmi. Nevyzýváme k přijímání desetitisíců migrantů, to už by bylo těžké,“ uvedl Hollan.
Hnutí také uvedlo, že v Brně působí i úředníci a pracovníci neziskového sektoru, kteří jsou schopní uprchlíkům pomoct. Brno chystá i strategii pro integraci cizinců, která má pomoci řešit jejich život, bydlení i práci.
Koaliční partneři hnutí Žít Brno – ANO, KDU-ČSL, TOP 09 a Strana zelených ale takový postoj nesdílejí. A nesouhlasí s tím ani Hrad. „Ohrožování národní bezpečnosti a pokus o vlastizradu. To je Žít Brno,“ komentoval zprávu na sociálních sítích mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček.
S jeho slovy polemizoval novinář Jindřich Šídlo. „Až zas budete mudrovat o atmosféře 2.republiky, vzpomeňte si na tenhle svůj hnus,“ vzkázal mluvčímu Hradu. „Jindřichovi je tato republika ukradená. On sbírá lajky na Twitteru,“ vrátil mu to Ovčáček.
Podobně argumentoval i europoslanec Pavel Telička. „Nejhorší je, ze tak nesmysli jen úředník 6. ranku, ale nejvyšší ústavní činitele. Mezinárodní úmluvy a minimální soudržnost už nám nic neříkají,“ postěžoval si. I jemu Ovčáček obratem odpověděl. „Vy mezinárodní soudržnost znáte. Z KSČ,“ rýpnul si mluvčí, které odkazoval na fakt, že Telička byl před rokem 1989 členem KSČ a pracoval na Ministerstvu zahraničních věcí ČSSR.

Ovčáček později pokračoval ve své kritice. „Se zvacími dopisy už máme neblahou zkušenost. Zrovna je to 50 let. A k tomuto výročí připravuje Žít Brno…zvací dopis!‬“ tvrdil na facebooku.

(megazine.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru