Použijme proti migrantům na hranicích střelné zbraně, navrhla AfD. Děsivé, nelidské, děsí se politici

Německá média citují slova generálního tajemníka saské AfD Jana Zwerga, který v rozhovoru pro Frankfurter Allgemeine Zeitung vyzval k použití střelných zbraní na migranty na německých hranicích.
Jeho slova přišla poté, co se objevila zpráva, že ve čtvrtek násilím proniklo z Maroka do španělské Ceuty asi 600 migrantů. Ti se prý chovali „velmi násilně“. Někteří z migrantů útočili na policisty nehašeným vápnem, které může způsobit těžké popáleniny. Další uprchlíci byli vyzbrojeni zápalnými lahvemi či sprejovými lahvemi s hořlavými látkami.
Zwerg o uprchlících hovořil jako o „vetřelcích“, kteří by se pomocí násilí chtěli domoci toho, aby „si užívali evropského blahobytu, a to zejména v Německu“. Německo se prý už nemůže spoléhat na „cizí státy jako Španělsko“.
„Nyní se žadatelé o azyl infiltrují do socialistického Španělska. Pro Německo tznamená jediné – ochranu hranic v důsledku také použití střelných zbraní,“ dodal představitel AfD.
Jeho slova vyvolala kritiku například v řadách saské CDU. „AfD opět odhodila svou masku a svým požadavkem o nehumánním použití zbraní proti uprchlíkům ukazuje, že překročila naše demokratické a ústavní hodnoty,“ uvedl v sobotu generální tajemník CDU, Alexander Dierks. „Nelidskost AfD je děsivá. Požadavek, aby se střílelo na našich hranicích také svědčí o tom, že strana úplně zapomněla na naši historii,“ dodal.

Politici AfD hovořili o používání střelných zbraní proti uprchlíkům už dříve. Tuto variantu veřejně zmínila také poslankyně AfD Beatrix von Storchová a bývalá šéfka strany Frauke Petryová, která už dnes není členkou AfD. Von Storchová později označila své prohlášení za chybu.

(megazine.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru