Roste vám kriminalita, udeřil Trump na Merkelovou a mainstreamová média ho začala fackovat statistickými daty. Jenže pravda je zcela jiná, odhaluje novinář z Německa

Gatestone Institute v New Yorku je think-tank, který informuje veřejnost především o tom, o čem ji mainstreamová média neinformují. Autorem následujícího textu, který vyšel 22. června 2018 v anglickém originále, je novinář a analytik žijící v Německu Vijeta Uniyal. Pro českou verzi Gatestone Institute ho přeložil Josef Janeček a ParlamentníListy.cz ho publikují v plném znění.

Po sérii strašlivých zločinů spáchaných migranty a po řadě teroristických útoků spáchaných nově příchozími muslimy se v podání tradičních médií vrátil do měst i velkoměst celého Německa určitý druh idylické harmonie.
Podle německých statistických údajů o trestné činnosti spáchané v roce 2017 bylo z vraždy nebo zabití obviněno více než 1 100 cizinců, v protikladu k přibližně 1 500 podezřelým německým občanům. Vzhledem k tomu, že v Německu v té době žilo zhruba 10 milionů cizinců a přibližně 70 milionů německých státních příslušníků, jsou tato čísla naprosto ohromující.
“Počet vražd vzrostl o 3,2 %” a “počet sexuálních útoků se zvýšil také,” uvedl deník Süddeutsche Zeitung, přičemž korektně poznamenal, že trestná činnost celkově vykazuje pokles o 9,6 %.
Evropa dovolila milionům lidí násilně změnit svou kulturu
Prezident USA Donald Trump napadl v polovině června migrační politiku německé kancléřky Angely Merkelové. „Lidé se v Německu odvracejí od svých vedoucích představitelů, protože migrace destabilizovala už tak křehkou berlínskou koalici,“ uvedl na twitteru 18. června. A dodal: „Kriminalita v Německu se zvyšuje. Obrovskou chybou bylo, že Evropa dovolila milionům lidí, aby tak silně a násilně změnili její kulturu!”

Komentáře prezidenta Trumpa přišly v době, kdy Angela Merkelová čelila největší krizi své kariéry. Snaží se udržet ve své vládě i bavorskou katolickou stranu, Křesťansko-sociální unii (CSU), která hrozí, že opustí vládní koalici kvůli imigraci. CSU chce, aby policie měla pravomoc vracet nelegální migranty už na hranici, což Angela Merkelová tvrdošíjně odmítala.

I když se Trump tvrdě vyjádřil k řešení migrační krize Merkelovou již během své prezidentské kampaně, tak doposud kancléřku veřejně nekritizoval.

Prezident USA Donald Trump napadl 18. června migrační politiku německé kancléřky Angely Merkelové a napsal: „Kriminalita v Německu se zvyšuje. Obrovskou chybou bylo, že celá Evropa dovolila milionům lidí, aby tak silně a násilně změnili její kulturu!” Na obrázku: Trump a Merkelová při setkání ve Washingtonu DC 27. dubna 2018. (Foto: Alex Wong / Getty Images)

Dalo se předvídat, že mainstreamová média prezidenta Trumpa za jeho poznámky rychle zkritizují.

„Trump nepravdivě uvedl, že zločin v Německu vzrůstá,“ napsal The New York Times.

Washington Post v článku zabývajícím se „ověřováním faktů“ tvrdí: „Trump říká, že kriminalita v Německu se zvyšuje. Německé statistiky ukazují pravý opak“.

„Statistiky jsou v rozporu s tvrzeními Trumpa,” uvedla německá veřejnoprávní stanice Deutsche Welle.

Mainstream se snažil přesvědčit, že Trump nemá pravdu
„Trumpovy komentáře musí nepochybně iritovat německé ministry, zvláště když největší evropská ekonomika nedávno informovala o nejnižší kriminalitě za posledních více než 25 let. Počet trestných činů klesl v roce 2017 téměř o 10 procent oproti předchozímu roku“.

CNN, BBC, Vox a dokonce i módní časopis pro mládež Teen Vogue zveřejnily podobné zprávy.

Hlavní sdělovací prostředky na obou stranách Atlantiku společně unisono hlásají stejné názory, aby miliony diváků a čtenářů na celém světě uvěřily, že Trump při kritice politiky otevřených hranic Angely Merkelové, jež umožnila od podzimu roku 2015 vstoupit do Evropy milionům imigrantů, učinil nepravdivé prohlášení.

Po sérii strašlivých zločinů spáchaných migranty a po řadě teroristických útoků spáchaných nově příchozími muslimskými migranty se v podání tradičních médií vrátil do měst i velkoměst celého Německa určitý druh idylické harmonie.

(parlamentnilisty.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru