Němce děsí dětští islamisté. Tento týden varoval před zradikalizovanými potomky z rodin islámských migrantů šéf německé kontrarozvědky

Podle poznatků německé tajné služby bývají tyto děti od narození vychovávány v duchu extremistického obrazu světa, který legitimizuje násilí vůči jiným a znevažuje všechny, kteří nepatří do islámské komunity. Plně se tak opět potvrzuje to, před čím již mnoho let osamoceně varuji.

V rodinách islámských migrantů do Evropy dochází k nebezpečné radikalizaci až u druhé či třetí generace. Nesnáší původní křesťanské obyvatele Evropy. Proto SPD navrhuje zákaz propagace těchto radikálních ideologií v ČR – a tento náš návrh zákona již prošel ve Sněmovně prvním čtením. Doufám, že nás ostatní strany podpoří v Parlamentu i v dalších hlasováních. Zároveň připravujeme návrh zákona, který zakáže islámské zahalování na veřejnosti. Po vzoru Rakouska, Dánska, Belgie či Francie. Zákon podáme do Sněmovny během podzimu.

Z analýzy německé kontrarozvědky dále vyplývá, že se objevily informace o „rychlejší a výraznější radikalizaci neplnoletých a mladých dospělých muslimů“. Německo předloni snížilo věkovou hranici umožňující monitorování aktivit podezřelých ze 16 na 15 let, avšak nyní již zaznívají názory pro další snížení věkového limitu.

(euportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru