Bardotová: Muslimský „svátek obětí“ je strašlivá a primitivní porážka

Hovořila o “nelidském zabití” stovek tisíc ovcí. 80letá herečka byla opakovaně odsouzena za “podněcování k rasové nenávisti” za kritiku islámu a jeho archaických zvyků. Herečka po dlouhá léta bojovala za dobré životní podmínky zvířat.

Ve svém dopise dřívějšímu prezidentu Nicolasi Sarkozymu vášnivá aktivistka za práva zvířat požadovala před deseti lety, aby ovce, kterým jejich majitelé podřezávají hrdla během  muslimského svátku obětí,  byla napřed omráčena.

 

Bardotová napsala, že při pohledu na muslimy je jí špatně, oni nás ničí, ničí naši zemi teroristickými útoky,  vodí nás za nos“.

Bardotová zůstala věrná své víře. Také letošní islámský „svátek obětí“ označila Brigitte Bardotová jako „den smutku“, svátek, kdy je zabito  250.000 ovcí. To je případ nelidskosti a hanby v sekulárním 21. století, uvedla  herečka a prezidentka  Bardotovy nadace.

Při příležitosti islámského svátku francouzská vláda povoluje zabití na licencovaných místech, aby nezasahovala do náboženské svobody muslimů. Domácí porážky jsou ve Francii zakázány a mohou být potrestány  trestem až šesti měsíců nebo pokutou ve výši 15 000 euro. V praxi však mnoho muslimů ve vysoce islamizované Francii tento zákon nezajímá.

Aktivisté Nadace Bardot demonstrovali před dvěma dny na nelicencovaných „jatkách“ v Bouches-du-Rhone, kde se podařilo zachránit 400 ovcí, které měli být nelegálně poražené.

(prvnizpravy.cz, foto: The Hollywood reporter)

Přejít nahoru