Hamburk: Každý jedenáctý podezřelý z trestného činu je žadatel o azyl

V předchozím roce to bylo 8,6 procenta, v prvních šesti měsících letošního roku se zvýšil na 9,5 procenta.Každých jedenáctý podezřelý je tedy žadatelem o azyl. To vyplývá z odpovědi policie na žádost Dennise Gladiatora, poslance za CDU Svobodného a hanzovního města Hamburku

„Ten, kdo páchá trestnou činnost, tak by neměl mít právo k pobytu. Jednání uprchlíků hledajících útočiště jim přináší celkem špatnou pověst,“ řekl Dennis Gladiator pro Hamburger Abendblatt.

Podle odpovědi Senátu v Hamburku se žadatelé o azyl stali obzvláště významnými v oblasti krádeže, násilného útoku, krádeže a trestných činů spojených s drogami. V násilí se podíl žadatelů o azyl zvýšil o 1,2 procentního bodu na 13%. Z 295 údajných kapesních zlodějů má 86 status uprchlíka.

Zvýšení počtu podezřelých žadatelů o azyl zaznamenaly statistiky hamburské policie v sexuálních přestupcích. V roce 2017 byla znásilnění  migranty v 12,7 procentech, v tomto roce 14,6 procenta. Při zločinech proti sexuálnímu sebeurčení je pozorováno zvýšení počtu podezřelých žadatelů o azyl z 8,8% na 11,8%.

“V Egyptě se takové věci hodně stávají, a nejsou trestány. Nevím o žádných zákonech. V mé vesnici nebyla žádná policie. Nikdo mi neřekl, že je to špatné, ” řekl Aly E., egyptský migrant před soudem jako ohajobu, že se dopustil sexuálního násilí vůči ženám.

Mezi  17 405 neněmeckými údajnými pachateli v Hamburku je 1 493 Afghánců, 713 Syřanů, 458 Ghaňanů a 346 Iráčanů. Podle statistik je podíl žadatelů o azyl v celkové populaci hanzovního města 0,5 procenta.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru