Merkelová

Německo: Po ubodání „cizincem“ vystoupila Merkelová. Čekali byste tato slova? + VIDEO

Jak již redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala včera večer, k tragickému incidentu došlo v nedělních časných ranních hodinách. Kolem třetí hodiny byl ubodán k smrti pětatřicetiletý Němec, který byl podle informací deníku Bild ruského původu. Těžce zraněni byli také jeho dva přátelé, kteří se rovněž ocitli v péči lékařů. Policie aktuálně vyvrací spekulace o tom, že jeden z nich svým zraněním také podlehl.

Stejně tak policie odmítá, že by muži byli dvěma cizinci napadeni proto, že se zastávali obtěžované ženy. Neklid v Saské Kamenici neustále roste a obyvatelé města se ptají, proč policie nezveřejnila k celému případu další informace. Zatím se neví, proč byli muži napadeni a známa není ani národnost či etnická příslušnost obou zatčených podezřelých. Včera se v odpoledních a večerních hodinách konaly demonstrace, jejichž účastnici chtěli uctít památku zavražděného.

Deník Bild v nadpisu k textu o demonstracích píše o „Rechte Krawalle“, čímž chce protest dehonestovat a naznačit, že se jej účastnili jen „pravicová extremisté“. Podle německých médií se protestů zúčastnilo asi tisíc lidí a zapojili se do něj především příznivci nejsilnější opoziční strany Alternativa pro Německo. Smrt jednoho z účastníků městských slavnosti v každém případě událost roku v Saské Kamenici ukončila asi pět hodin před tím, než měly dospět oslavy do svého finále.

Účastnici protestů v každém případě kritizovali migrační politiku současné vlády a odsuzovali kriminalitu přistěhovalců. Na místo vraždy lidé stále přinášejí květiny a atmosféra ve městě, které ještě před několika málo hodinami slavilo, je skutečně truchlivá. Liberální přistěhovalecká politika vlády Angely Merkelové je podrobena jedné z mnoha těžkých zkoušek, ale samotná kancléřka nehodlá ze svých postojů slevit.

Jak uvádí server Focus, ve svém vystoupení na veřejnoprávní televizní stanici ARD měla aktuálně pronést, že je „kancléřkou migrantů“.

Bouře emocí v Saské Kamenici neutichá ani dnes, protože v odpoledních hodinách by se podle serveru Freie Presse měly konat další demonstrace. Střetnout by se na nich mohli příznivci levice i pravice, kteří se nezávisle na sobě svolávají na sociálních sítích.

(parlamentnilisty.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru