Rasističtí Italové házejí po imigrantech vajíčka, děsila se tamní kavárna. Pak se ukázalo, že je to úplně jinak. Do vězení naopak míří otec zasažené

V Moncalieri, obci patřící k metropolitnímu městu Torino, se prý někdo bavil tím, že z jedoucího vozu házel na lidi vajíčka. Nic by z toho zřejmě v národním rozsahu nebylo, kdyby se ta OVO banda netrefila do mladé dívky, po rodičích původem z Nigerie, což samozřejmě vzkřísilo italské sluníčkáře a agonizující levici, která se ještě nevzpamatovala z politické prohry a tak se chytá čehokoliv, jen aby její proimigrantský hlásek zcela nezanikl, upřesnila celou situaci hned v úvodu Pilloni.

Mladou dívku agresoři zasáhli do oka, dopad na její zdraví to ale prý mít nebude a otok se brzy ztratí. Italská novinářka a socioložka uvedla věci na pravou míru jako první a na svůj FB profil napsala, že pravdivá skutečnost související s házením vajec proti italské atletce afrického původu je ta, že v oblasti Moncalieri v posledních dnech nahlásil italský důchodce házení vajec z jedoucího automobilu na jeho dům; ve středu 25. července byla ze stejného vozu vržena vejce proti třem ženám, když opouštěly restauraci a žádná z nich nebyla tmavé pleti.

Něco takového podle Pilloni zcela postrádá rasistické pozadí. Podle jejích slov by v tomto případě šlo o rasismus pouze tehdy, když jste zaslepení ideologickou zuřivostí a chcete nafouknout mediální případ na základě předsudků.

Italský ministr vnitra Matteo Salvini se později k celé situaci vyjádřil na svém facebooku. „Oficiální informace obsadily stránky novin a hodiny zpravodajství, aby odsoudili nebezpečný RASISMUS, živený tím zloduchem Salvinim a rasisty Legy. A místo toho… Díky vyšetřování karabinierů, kterým blahopřeji, byli nalezeni vrhači vajíček, kteří nebyli motivováni rasismem, ale hloupostí,“ uvedl s tím, že se zdá, že jedním z „odpalovačů“ je syn komunálního radního PD! „Pochopili jste to dobře! Vsadíme se, že TV zprávy budou mlčet? Naštěstí existuje síť, která je svobodná a Italové nejsou naštěstí blbci. POŠLI DÁL!“ dodal Salvini.

Tři mladíci házející vejce byli nakonec vypátrání, jeden z nich je synem radního PD – levicové Demokratické strany, upřesnila Pilloni. „Mezi mladými italskými agresory syn radního obce Vinovo. Otec nudícího se synka je Roberto de Pascali, exkandidát na starostu. OVO banda vyrážela autem Fiat Dobló, které je napsáno na otce devatenáctiletého mladíka, který se ke všemu přiznal a řekl, že spolu se dvěma kamarády to udělali jen pro zábavu,“ upřesnila česko-italská blogerka, která se podivila vzápětí nad tím, kam najednou zmizely hlasy volající po odplatě a pro boj proti neexistujícímu rasismu.

Salvini také na sociální sítí sdílel i vyjádření Mattea Renziho, který kvůi případu vyzýval k boji proti rasismu. „Nevíme, jestli je to opět případ související s rasismem, jak se v posledních týdnech již několikrát stalo. Je třeba bojovat proti této atmosféře verbální a nejenom verbální agrese. Jsem si jist, že nikdo nemůže popřít důkazy, zvláště ten – kdo je ve vládě – a také nás reprezentuje. Společně bojujeme proti hnusu nazývanému rasismus. Itálie, buďme znovu humánní,“ napsal Renzi.

Po důkladném pátrání v historii tisku a ověření skutečností u veřejných složek upozornila Pilloni na článek z il Giornale s titulkem „Otec Daisy vyhrožuje: Odejdeme pryč z Itálie“. Ale teď se objevila dvě zatčení a jeden soudní rozsudek do vazby. Soudní rozsudek prvního stupně o délce 5 let a 4 měsíce ve vězení za příslušnost k nigerijskému klanu.

I navzdory vyšetřování, které vedlo k identifikaci útočníků, a jak již několikrát vyšetřovatelé zdůraznili, rasistická přitěžující okolnost je zcela vyloučena, řekl otec mladé sportovkyně italského národního atletického týmu, zasažené vejcem v Moncalieri, že chtěl „opustit Itálii“. „Stalo se nám býti oběťmi rasistických verbálních epizod,“ uvedl. Na rasismus se odvolávala dívka a její otec v rozhovorech v tisku a v televizi. A přitom mezi oběťmi stejného druhu násilí jsou také tři ženy při odchodu z restaurace a důchodce (všichni evropského původu), kterému se vejci trefili na vnější stěnu jeho domu, dodala Pilloni.

Ze zmíněného rozsudku prvního stupně ze dne 9. října 2007, který vydala soudkyně Cristina Palmesino na konci soudního řízení v rámci zkráceného řízení, však prý vyplývá, že Iredia Osakue – otec Daisy, byl odsouzen na pět let a čtyři měsíce vězení pro spolčení s kriminální organizací typu mafie, pokus o loupež a obchodování s drogami. Muž měl byl pověřen organizací nazvanou „Eiye“, která sídlí v Nigérii, ale má mnoho odnoží i v Evropě.

Skupině byly přičítány různé přestupky – podvody, zastrašování, pokusy o vraždu, zranění, vydírání a vykonávání fyzické násilí „bílou zbraní a střelnou zbraní“ včetně „bičování prostřednictvím afrického nástroje s názvem kobu-kobu“, aby se tak donutilo přičlenění dalších krajanů nebo na potrestání těch, kteří byli neposlušní. „Opět se nám ukázalo, co nám přináší nelegální a nekontrolovaná imigrace,“ uzavřela Pilloni s tím, že je opravdu na čase se otevřít realitě.

(parlamentnilisty.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru