Příbuzní syrských sirotků se vzbouřili a táhnou na Damašek. Pokud Asad nezabrání Šojdrovernetu v krádeži jejich děti, chtějí ho sesadit (humor)

Ten sice s pomocí svých zahraničních spojenců vítězí nad „demokratickými“ povstalci, ale v zemi vypukla další revoluce. Spunktovali ji příbuzní syrských sirotků, kteří dali Asadovi ultimátum. Pokud nezachrání ty jejich malé sedmnáctileté děti v Řecku před českou sociálkou Šojdrovernet, hrozí Asadovi dobytím Damašku a jeho sesazením. Podle české velvyslankyně Filipiové je situace v zemi mimořádně kritická a Asad se připravuje na nejhorší.

Příbuzní syrských sirotků postupují kilometr po kilometru a zprávy ze dnešního rána hovoří o tom, že stojí od Damašku jen asi dvacet kilometrů. „Rád bych jim přislíbil pomoc, ale co zmohu proti citově rozjitřené žene po přechodu, která chce získat politické body?,“ lomí rukama syrský prezident a pomalu si balí kufry na cestu pryč ze své země. Nespokojené hlasy se již začínají ozývat i v samotném Damašku, kde vyšli lidé do ulic s transparenty „Pryč se Šojdrovernetem“, „SMRK Šojdrovernetu“ a také „Michaelu do koše“.

Zatímco v Sýrii nemohou přijít českému Šojdrovernetu na njméno, odborníci z norskho Barnevernetu vynášejí svoji českou verzi do nebes. „Paní Michaela je úžasná. Zatímco my jdeme na krádeže dětí silou, tak ona použila mnohem progresivnější metody. Za všechny jmenuji citové vydírání, hysterii a vydírání. Mohli bychom se od ní učit a také, že budeme. Příští týden by mělo proběhnout první školení s názvem „10 způsobů, jak nejrychleji ukrást cizí dítě“. Moc se na to těšíme, Paní Michaela Šojdrová je špičkovou „kradařkou“,“ říká šéf „Oddělení kradení dětí“ z norského Barnevernetu Olof Chmataksson.

(eportal.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru