Kus padající skály zasáhl čtyři Čechy na Zakynthosu + VIDEO !!

Čtyřiatřicetiletá turistka s poraněnou páteří je v nemocnici, ostatní zranění jsou lehká. Kromě Čechů jsou zraněni další tři lidé.
Část zvětralé vápencové skály se okolo čtvrtečního poledne zřítila na slunící se turisty na nevelké pláži, na niž se lze dostat pouze po moři. Na místě byly v té době stovky turistů s malými dětmi, kteří spěchali na lodě a co nejdál od pláže.
Mezi zasaženými lidmi, kteří se nacházeli poblíž skály, byla i čtyřčlenná česká rodina, kterou záchranáři převezli do nemocnice.

“Muž a dvě děti byli zraněni lehce a zůstanou v nemocnici jen na další pozorování. Žena má pravděpodobně poraněnou páteř a budou pokračovat další vyšetření, na základě kterých se rozhodne, zda bude nutná operace, či nikoli,“ řekla mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Další tři zraněné lidi již lékaři z nemocnice propustili.

Pád skály způsobil velké vlny, kvůli nimž se podle svědků převrhly nejméně dvě malé lodi z množství jachet a člunů kotvících u pláže.

Přihlížející turisté natočili událost na video, na kterém je vidět, že padající kameny jen o kousek minuly ležící turisty. Ze záznamu jsou slyšet vyděšené výkřiky.

Podle řeckého internetového deníku iefimerida.gr je pravděpodobné, že lidi zachránilo to, že  sesuv skály byl postupný – konal se ve třech fázích. „Nejprve spadlo několik kamenů, byl slyšet hluk, po kterém následoval lavinovitý pád dalších malých kamenů. V třetí fázi nastal velký sesuv. Takže ti, kteří byli na pláži, se mohli naštěstí dostat z místa včas a zachránit se před nejhorším,“ uvedl web.

VIDEO zde

(SCa, www.ceskoaktualne.cz, foto: Facebook, video: Facebook)

Přejít nahoru