Skandalista David Černý hrubě zneuctil Václava Havla a Dagmar Veškrnovou. Podívejte se na to a zkuste v sobě udržet poslední jídlo (humor)

Tentokrát se však Černý dopustil ještě většího faux pas. Zobrazil někdejší prezidentský pár tak netradičním způsobem, až se z toho zvedl žaludek i Anně Šabatové, která má prý jinak kachní žaludek. „Za něco takového by měl být znásilněn letlampou,“ navrhuje novopečený starosta Řeporyjí z ODS Pavel Novotný s tím, že by trest sám vykonal a výjimečně by u toho nevystrkoval zadnici. „Musím se začít chovat důstojně,“

Svým očím nevěří ani Dagmar Veškrnová, která byla na slavnostním odhalení sochy. „Davida Černého znám jako progresivního umělce a slušného člověka. Nicméně opravdu nechápu, proč mě s Václavem, musel veřejně takhle ponížit. Copak byl Václav holohlavý? Všimli jste si někdy, že by měl takhle nevkusně ostříhanou hlavu? Všichni si jej přece pamatujeme, že nosil účes na havla,“ zlobí se paní Veškrnová a píská přitom symbolicky na Davida Černého. „Kurvahochugutntag, jako, co si o sobě myslíš?,“ vzkazuje rozlícená bývalá první dáma národnímu umělci Černému, kterým na sebe nejvíce upozornil tím, že prodal jedno ze svých děl Andreji Babišovi.

David Černý se stal z miláčka národa absolutním psancem. Ruce pryč od něj dává i jeho mecenáš Andrej Babiš. „David rád provokuje, ale tohle už přehnal. Já mám Havla rád a považuje se přímého následovníka jeho nepolitické politiky. Však i ten můj Honza Macháček dělal v té Knihovně Václava Havla. Havel je pro mě vzor, proto nestrpím jeho ponižování. Dokud mu David Černý nepřidělá bujnou kštici, jakou si zaslouží, tak si od Davida nic nekoupím a ať si chcípne třeba hlady,“ sdělil Babiš našemu reportérovi Jakubu Undovi, který však našel řešení. „Nechci, aby David umřel hlady. V mých filmech si může vždycky nějakou tu zlatku přivydělat,“ slibuje Unda umělci, který na sebe upozornil nejvíc tím, že prodal své dílo Babišovi.

(eportal.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru