Vrazi, jste obyčejní vrazi

Obviňuje Izrael snad z veškerého zla na světě, přitom je to právě on, kdo podněcuje k násilí, válce a terorismu.

Palestinští politici označují Stát Izrael za „režim aparteidu“, ale je nutné se zamyslet nad skutečnou situací. Jak je možné, že v těch městech, kde mají Židé většinu, můžou Arabové „ v klidu dýchat“, nemusí se obávat o svůj život, žijí v klidu a prosperitě, zatímco na druhé straně v oblastech, kde je většinově zastoupena arabská populace, je situace pro Židy velmi nebezpečná, mnohdy jim jde o samotný život.

Dokládají to události po sobě jdoucích dnů a nezbývá, než se zamyslet, kdo je tedy tím rasistou, kdo chce zavádět politiku aparteidu, kdo chce etnicky čistý stát? Jsou to Izraelci? Zcela jistě ne. Jsou to Palestinci, kteří chtějí stát bez Židů, „Judenrein“, etnicky čistě arabský stát, s většinovým náboženstvím islámem. Nikomu jinému by tento rasistický požadavek neprošel, ale lidem, kteří si říkají „Palestinci“ zřejmě projde vše. Jaký to kontrast mezi postojem Izraelců a Palestinců. Situace se opět dostala „do varu“ na konci září a pokračuje do současnosti, kdy došlo i ke krveprolití.

Dne 27.9.2018 palestinský prezident Mahmůd Abbás pronesl na půdě OSN v New Yorku ohnivý protiizraelský projev. Abbás „vyzval“ Spojené státy, aby přemístily své velvyslanectví zpět z Jeruzaléma do Tel Avivu, nárokoval si Jeruzalém, který podle něj „není předmětem žádné diskuse“, dále řečnil, že „práva palestinského lidu nejsou na prodej“ , žádal Mezinárodní soudní dvůr v Haagu, aby „vyšetřil agresi izraelských vojáků a osadníků proti palestinské zemi“, obvinil Izraelce z „okupace“ a zavádění „aparteidu“, obvinil Izrael, že „dusí pokusy palestinského lidu o vybudování svého nezávislého státu“, a neposledně ostře zaútočil na izraelský Zákon o národnosti, který je podle něj „rasistický“.

Reakce izraelských politiků nenechala na sebe dlouho čekat. Izraelská ministryně kultury a sportu Miri Regev (Likud) označila Abbáse za „válečníka“, obvinila ho, že mluví o míru, ale ve skutečnosti podněcuje k válce a terorismu, což dokládá tím, že Abbás vyplácí tučné výplaty palestinským teroristům. Izraelský politik a ministr výstavby a bydlení, generál major Yoav Galant (Kulanu) označil Abbáse za „člověka šířícího nenávist“, izraelský ministr školství Naftali Bennet (Jewish Home) reagoval slovy, „že lidé, kteří uctívají a považují vrahy za morální autority, finančně odměňují teroristy si svůj stát nezaslouží“ a reagoval i izraelský ministr obrany Avogdor Liberman (Yisrael Beitenu), obvinil Abbáse, že jeho projev zahrnoval seznam „veškerých protiizraelských urážek a zklamání od jeho narození“.

Dne 28.9.2018 Arabové napadli židovskou rodinu z Illitu v Nazaretu a pokusili se ji zlynčovat poté, co projížděla vesnicí Yafia v Galileji. K incidentu došlo posléze, co arabští útočníci zjistili, že Židé sedí ve vozidle, které stálo v dopravní zácpě. Arabové využili situace a zaútočili na automobil kameny a holemi. Členové napadené židovské rodiny uvedli, že jeden z útočníků začal mlátit do auta železnou trubkou, rozbil okna a zaútočil Židy v autě. Řidiči se podařilo teroristům ujet a zranění členové rodiny byli posléze ošetřeni v nemocnici v Nazaretu.

Dne 4.10.2018 se 8letý palestinský chlapec se pokoušel pobodat izraelského vojáka na kontrolním stanovišti mezi Jeruzalémem a Modi´inem. Chlapci se podařilo uniknout.

Dne 7.10.2018 palestinský terorista Ashraf Walid Suleiman Na´alwa (23) z obce Shweika, zastřelil během teroristického útoku v průmyslové zóně, v recyklačním závodě, Barkan v Samaří dva Izraelce, muže a ženu a další žena byla zraněna. První z obětí byla identifikována jako Kim Levengrod-Yehezkel (28) z Rosh Ha´ayinu, která pracovala jako sekretářka v továrně, a druhým zavražděným byl Ziv Haibi (35) z Rishon Letzion. Třetí z obětí 58letá žena byla mírně zraněna a je hospitalizována v nemocnici v Petah Tikvě. Samotný pachatel byl zaměstnancem továrny.

Tyto teroristické útoky, ať už smrtelné či nikoliv dokládají, jak infikovaný je palestinský vzdělávací systém, který ponouká již malé děti, aby se staly „šáhidy“ mučedníky za „věc Palestiny a islámu“, jedinou smysluplnou hodnotou pro palestinské děti se stává vraždění Židů a k tomu dopomáhají i učebnice UNRWA, které popírají právo Izraele na existenci, popírají vazby mezi judaismem a Zemí Izraelskou a je smutné, že pouze americký prezident Donald Trump pochopil, jaký toxický vliv na myšlení Palestinců má organizace UNRWA a rozhodl se významně omezit její financování. Od eunijních politiků však nemůžeme takový krok absolutně očekávat a zklamáním bylo i to, že eunijní představitelé odsoudili proběhlý teroristický útok velmi laxně a spíše se snaží pochopit motivy palestinských teroristů.

(eportal.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru