Migranti

Migrant “oslávil” nadobudnutie švédskeho občianstva znásilnením tamojšej ženy. Deportovať ho už nemôžu

Muž, ktorého meno médiá nezverejnili, uviedli len, že má 29 rokov, znásilnil Švédku na kúpalisku v meste Ingarö. Počas jedného júlového večera ženu vlákal do vody, kde ju znásilnil.

Žena údajne nevedela dobre plávať a zakaždým keď zakričala o pomoc jej útočník ponoril hlavu pod vodu. “Povedal, že teraz už so mnou môže robiť to, čo chce, pretože sa nedávno stal švédskym občanom,” povedala obeť médiám.

Muž neskôr obeť varoval, aby “mlčala” a aby o incidente nikomu nehovorila, pričom znovu ako výhovorku svojho agresívneho činu spomenul švédske občianstvo. Potvrdzuje to aj znenie rozsudku súdu.

Počas súdneho procesu, po tom, čo úrady odmietli jeho tvrdenie, že pohlavný styk bol dobrovoľný, sa priznal, že to, čo urobil, bolo zlé.

Muž pred súdom uviedol: “Keď je žena moslimská, drží panenstvo, kým sa nevydá,” povedal. “Keď slnko stúpalo, požiadal som Alaha o odpustenie.”

Súd muža odsúdil na tri roky odňatia slobody a udelil mu finančný trest vo výške viac ako 13 000 dolárov ako kompenzáciu ujmy obete.

Migrant kvôli nedávnej zmene jeho občianstva nemôže byť deportovaný.

(hlavnepsravy.sk, foto: archiv)

Přejít nahoru