Šokované německé město: Afghánec bodal do lidí, starosta mu stál tváří v tvář. A zelený ministr pro integraci pronesl tato slova…

Server německého deníku Die Süddeutsche Zeitung s odvoláním na další německá média informoval o tom, že jednadvacetiletý žadatel o azyl v Ravensburgu pobodal tři lidi. Podle policie šlo o psychicky narušeného muže, jenž byl umístěn na specializované klinice. Ocitl se tam z rozhodnutí soudu.

Starosta města Daniel Rapp, stranický kolega německé kancléřky Angely Merkelové, se ocitl útočníkovi tváří v tvář. V pátek odpoledne viděl pobíhat po městě útočníka se zakrváceným nožem. V první chvíli pomyslel hned na několik věcí. Na jedné straně prý chtěl vzít nohy na ramena, na straně druhé prý přemýšlel, kolik lidí asi bylo zraněno a že jim musí zavolat pomoc. „Je to absolutní šok pro všechny obyvatele Ravensburgu a okolí,” uvedl v rozhovoru pro die Schwäbische Zeitung.

Útočník nejprve pobodal dva náhodné kolemjdoucí u autobusové zastávky na náměstí Marienplatz a o kousek dál pobodal ještě jednoho člověka. Dva pobodaní jsou prý také žadateli o azyl ve věku 19 a 20 let ze Sýrie. Třetí pobodaný je dvaapadesátiletý německý občan. Zranění všech tří osob jsou vážná, ale v sobotu již nikdo z nich nebyl přímo ohrožen na životě.

Ministr pro integraci spolkové země Bádensko-Württembersko Manfred Lucha (Zelení), který žije v Ravensburgu, požádal občany, aby se nenechali rozeštvat. „Nenecháme se rozeštvat lidmi, kteří tento ohavný čin zneužijí k politickým účelům,” poznamenal ministr pro integraci.

(parlamentnilisty.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru