Znásilnil jsi mi dceru, já té tvé provedu to samé a pak ji zabiju! Oslava turecko-syrské rodiny se trochu zvrhla

K incidentu mělo dojít o vánočních svátcích loňského roku, kdy migrantská rodina s turecko-syrskými kořeny trávila společné chvíle v Pohlheimu. Zpočátku vše probíhalo podle představ. Členové rozvětvené rodiny popíjeli alkohol a dobře se bavili. Ovšem jen do okamžiku, než byl třiačtyřicetiletý muž upozorněn, že jeho jednadvacetiletá dcera byla sexuálně zneužita jiným rodinným příslušníkem. Muž se neobtěžoval se zjišťováním pravdy a rovnou vyrazil „do útoku“. Je poněkud bizarní, že oním hříšníkem měl být sedmasedmdesátiletý muž, který žije v jiném domě.

„Asi v 19:30 někdo zvonil na naše dveře. Šel jsem otevřít a stáli tam on a jeho dva synovci. Říkali mi, že chtějí okamžitě mluvit s mým tchánem. Když jsem viděl, jak s nimi lomcuje vztek, raději jsem dveře hned zavřel. Jeden ze synovců se snažil rozbít sklo a dostat se dovnitř. Byl to opravdu děsivý zážitek. I teď, po téměř roce, z toho máme celá rodina v noci špatné sny a nemůžeme na prožité trauma zapomenout,“ konstatoval před soudem zeť údajného násilníka.

Jak dále šestačtyřicetiletý muž uvedl, tři muži před domem pokřikovali, že znásilní jako odvetu dceru sedmdesátiletého muže. „Vyhrožovali, že ji znásilní, zabijí a pak si přijdou i pro něj,“ řekl muž před soudem. Naopak hlavní obviněný se brání a svůj čin omlouvá přílišnými emocemi a alkoholem. „Všichni jsme hodně popíjeli a já si na každý detail nevzpomínám. Co byste ale dělali vy, kdyby vám tohle řekl někdo o vaší dceři?“ omlouval svůj čin muž.

Podle obviněného by se jako on zachoval vlastně každý normální člověk. „Já jsem oběť, ale zachází se tady se mnou jako se zločincem,“ stěžoval si před soudem třiačtyřicetiletý muž. Vedle výhrůžek se měl podle napadené strany ten večer objevit „ve hře“ také nůž. Vyšetřování policie však přítomnost nože a údajné vyhrožování smrtí všem příbuzným sedmasedmdesátiletého muže nepotvrdilo.

V rámci hádky se třiačtyřicetiletý muž dotazoval, zda sedmasedmdesátiletý muž znásilnil jeho dceru. Ten takové obvinění rezolutně odmítl. „Ale on stále pokračoval ve svých hlasitých urážkách a výhrůžkách. Pokračoval stále dál a dál. Konflikt se místo uklidnění ještě více vyhrocoval,“ uvedla dcera postaršího muže před soudem. Všichni tři obvinění nicméně odmítli, že by se chovali podobným způsobem. Jako hlavní „argument“ uvedli, že byli opilí a nic si nepamatují. Další soudní přelíčení pokračuje za pět dní.

(parlamentnilisty.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru