Česká televize odvysílala asi nejhorší pořad ve své historii. Trval jen minutu a ještě šel bez obrazu a zvuku (humor)

Když ji vyzval bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Petr Štěpánek k tomu, aby se veřejnoprávní instituce věnovala také výši platům svých funkcionářů a redaktorů, reagovali na Krkavčích Horách po svém. „Jde o jasný útok na hlavní pilíř demokracie České republiky. Ve slušné společnosti se přece o penězích pro veřejnoprávní televizi nemluví a poslušně se cáluje. Kdyby se něco takového stalo na Západě, byl by Petr Štěpánek okamžitě odsouzen ke mnohaletému vězení a ztrátě občanských práv,“ sdělil generální ředitel Petr Dvořák ve svém novém pořadu „Volejte bývalého ředitele Novy“.

K někdejšímu radnímu Štěpánkovi se však posléze přidali i další „samozvanci a ztroskotanci“ a Česká televize nakonec sílícímu tlaku ustoupila. „Chtěli bychom zpětně oznámit, že jsme včera mezi čtvrtou hodinou a čtvrtou hodinou a první minutou ranní zařadili do vysílání diskuzní pořad, který se zabýval tématem výše platů managementu i redaktorů České televize. Bohužel jsme měli kvůli proruským trollům technické problémy a vedle obrazu nešel také zvuk. Přesto mohu všechny plátce koncesionářských poplatků ujistit, že debata byla naprosto korektní, transparentní a dobrali jsme se ke zcela jasnému závěru. Je třeba zvýšit stávající koncesionářský poplatek a platy všech zaměstnanců na dvacetinásobek,“ uvedla tisková mluvčí ČT Karolína Blinková.

Přímo před budovou ČT se ve včerejších večerních hodinách konala masivní demonstrace, které se účasnil Miroslav Kalousek, Jan Ruml, Jan Hřebejk a Jiřina Šiklová. „Přišli jsme protestovat proti snaze Petra Štěpánka destruovat naši…tedy….naši/vaši Českou televizi. Když bude potřeba, rozvinu i svůj památeční spacák, se kterým jsem udělal tolik parády před lety. V záloze máme připraveného i do půli těla svlečeného Marka Hilšera a v podprsence bojovně naladěnou Moniku Petani. Žádáme, aby byla Štěpánkovi odebrána občanská práva a jeho majetek propadl ve prospěch nás Pokud se tak nestane, jsme připraveni vypustit Marka i Moniku a já budu přespávat v ČT až do té doby, než bude Štěpánek tvrdě potrestán a do naší země se konečně vrátí pravda a láska,“ dojal sám sebe bývalý vůdce spacákové revoluce.

(eportal.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru