Slovensko sa k paktu OSN o migrácii asi nepripojí, “nie sme však ešte za vodou,” hovorí poslanec Paška a očakáva ešte brutálny nátlak zo strany EÚ

Nedeľné vyjadrenie predsedu strany Smer-SD, Roberta Fica, že “Globálny pakt OSN o migrácii nie je v súlade s národnou migračnou politikou SR a je neakceptovateľný pre Smer-SD“, dáva podľa Jaroslava Pašku nádej na širokú zhodu parlamentných politických strán pre podporu uznesenia Slovenskej národnej strany ukladajúceho Vláde SR odmietnuť členstvo Slovenskej republiky v Globálnom pakte o migrácii.

“Nesúhlas s prijatím záväzkov sformulovaných v menovanom dokumente OSN už okrem koaličných strán SNS a Smer-SD oficiálne vyjadrili aj opozičné SaS a Sme rodina,” dodáva podpredseda SNS Paška. Pakt takmer iste nepodporí ani ĽSNS.

“Napriek tomu, že rovnako ako Slovenská republika odmietajú členstvo v Globálnom pakte o migrácii viaceré členské štáty EÚ, však Európska komisia oznámila, že sa chce v mene celej Európskej únie pripojiť k tomuto spornému dokumentu, prevziať a implementovať všetky záväzky vyplývajúce z Globálneho paktu o migrácii do legislatívy EÚ, ktorá je pre nás v mnohých prípadoch nadradená.”

Paška preto upozorňuje, že je veľmi pravdepodobné, že už čoskoro budeme opäť musieť čeliť “brutálnemu nátlaku tria vysokopostavených podporovateľov migrácie: Angely Merkelovej, Fransa Timmermansa, Federiky Mogherini a ich podporovateľov, aby sme im prestali robiť problémy a rýchlo sa zaradili v Európskej únii medzi tých ostatných – poslušných”.

Dodáva, že v súčasnosti sa ukazujúcu širokú zhodu na odmietnutie Globálneho paktu o migrácii bude preto potrebné dôsledne držať, najmä keď Most-Híd a OĽaNO vidia v Globálnom pakte o migrácii zatiaľ skvelý dokument.

VIDEO zde

SLOVENSKO SA K PAKTU OSN O MIGRÁCII ASI NEPRIPOJÍ, 
NIE SME VŠAK EŠTE „ZA VODOU“ !!!

Dnešné vyjadrenie predsedu strany Smer-SD, pána Roberta Fica, že „Globálny pakt OSN o migrácii nie je v súlade s národnou migračnou politikou SR a je neakceptovateľný pre Smer-SD“, dáva nádej na širokú zhodu parlamentných politických strán pre podporu uznesenia Slovenskej národnej strany ukladajúceho Vláde SR odmietnuť členstvo Slovenskej republiky v Globálnom pakte o migrácii.

Nesúhlas s prijatím záväzkov sformulovaných v menovanom dokumente OSN už okrem koaličných strán SNS a Smer – SD oficiálne vyjadrili aj opozičné SaS a Sme rodina.

Napriek tomu, že rovnako ako Slovenská republika odmietajú členstvo v Globálnom pakte o migrácii viaceré členské štáty EÚ, však Európska komisia oznámila, že sa chce v mene celej Európskej únie pripojiť k tomuto spornému dokumentu, prevziať a implementovať všetky záväzky vyplývajúce z Globálneho paktu o migrácii do legislatívy EÚ, ktorá je pre nás v mnohých prípadoch nadradená. 

Je preto veľmi pravdepodobné, že už čoskoro budeme opäť musieť čeliť brutálnemu nátlaku tria vysokopostavených podporovateľov migrácie: Angely Merkelovej, Fransa Timmermansa, Federiky Mogherini a ich podporovateľov, aby sme im prestali robiť problémy a rýchlo sa zaradili v Európskej únii medzi tých ostatných – poslušných. 

V súčasnosti sa ukazujúcu širokú zhodu na odmietnutie Globálneho paktu o migrácii bude preto potrebné dôsledne držať, najmä keď Most-Híd a OĽaNO vidia v Globálnom pakte o migrácii zatiaľ skvelý dokument.

(hlavnespravy.sk, foto: Facebook)

Přejít nahoru