Daily Mail: Skupiny migrantov roky znásilňovali dievčatá v Británii, polícia mlčala

Podľa Daily Mail, polícia žaloby úmyselne ignorovala, a to často z dôvodov “politickej korektnosti”.

Šlo väčšinou o migrantov z Pakistanu, ktorí “lákali dievčatá na drahé oblečenie a autá, ktorými sa prevážali po oblastiach s prevahou sikhského obyvateľstva, a potom ich ponúkali svojím rodinným príslušníkom”.

Kým o podobných zločinoch voči domácim Britkám sa vedelo už od roku 2012, zločiny proti ženám sikhského pôvodu boli dlhú dobu zamlčiavané.

Podľa predstaviteľov spoločenstva britských Sikhov “sú dôkazy o tom, že už 50 rokov si členovia zločineckých skupín, hlavne Pakistanci, vyberali za svoje obete sikhské dievčatá, a keďže miestne a právne orgány nepodnikli žiadne opatrenia, fungovalo to naďalej“.

Spomínaný je prípad z roku 1971, kedy už 11-ročný bol odsúdený za väznenie sikhského dievčaťa v Slough. V 80. rokoch sa Sikhovia sťažovali na moslimov, že im obťažujú dievčatá, alebo že sú zneužívané ako sexuálne otrokyne. V roku 2013 sa súd venoval kauze šiestich mužov, ktorí obťažovali mladé sikhské dievča v Leicesteri.

Britská poslankyňa za labouristov Sarah Championová už požiadala o vyšetrovanie prípadu. “Bola som šokovaná, keď som prvýkrát počula o organizovanom zneužívaní sikhských dievčat prevažne pakistanskými mužmi. Keď som začala hovoriť so sikhskými ženami, nemohla som uveriť, v akej miere to zneužívanie bolo a že to prebieha už celé desaťročia,” vraví Championová.

(hlavnespravy.sk, foto: Pixabay)

Přejít nahoru