Ruský podmorský dron Poseidon s jadrovou hlavicou dokáže zničiť celé pobrežie USA + VIDEO

Poseidon má atómový pohon, čo znamená, že dokáže plávať pod vodou prakticky neobmedzený čas a môže ľubovoľne dlho manévrovať. Ide o robotickú rýchlu ťažko zachytiteľnú ponorku, ktorá dokáže niesť torpéda s jadrovými hlavicami, alebo jadrovú bojovú hlavicu.

 

Rýchlosť Poseidona dosahuje 70 uzlov, Američania nemajú žiadnu zbraň, ktorá by dokázala Poseidon dostihnúť. Poseidon unikne ponorkám i torpédam, dokáže operovať v hĺbke 1 km, táto hĺbka je nedosiahnuteľná pre americké ponorky a zbraňové systémy. Pritom platí, v čím väčšej hĺbke Poseidon vybuchne, tým väčšia vlna tsunami vznikne. Tsunami dokáže zničiť nielen americké pobrežie s celou infraštruktúrou, ale ak vybuchne v blízkosti vojenskej skupiny na čele s lietadlovou loďou, pravdepodobne potopí celú skupinu. Na Západe už Poseidon označili ako torpédo Apokalypsy

https://www.youtube.com/watch?v=-CTO6tMZhos&feature=youtu.be

Poseidon je ruská odpoveď na americké snahy jednostranne odstúpiť od dohôd o raketách krátkeho a stredného doletu a snahách, rozmiestniť tieto americké rakety na základniach v strednej a východnej Európe.

Rusi už avizovali, že krajiny, ktoré na svojom území povolia rozmiestnenie amerických rakiet krátkeho a stredného doletu, schopných niesť jadrové hlavice (let rakety z územia strednej a východnej Európy by do Moskvy trval len 10 minút) sa automaticky stávajú cieľom ruských rakiet s bojovými jadrovými hlavicami.

Američania v prípadnom konflikte s Ruskom však aj tak vo svojej raketovej doktríne pre prípadný jadrový konflikt rátajú s tým, že Európa sa stane prvou obeťou vojny, ruské rakety, ktoré vybuchnú v Európe  s určitosťou nebudú môcť ohroziť americké územie, čo odbremení americký systém protiraketnej obrany.

Rusko v minulosti už jednoznačne uviedlo, že nemá rozpracovanú koncepciu preventívneho útočného úderu a jadrové zbrane použije len v prípade obrany. Takže v prípade jadrového útoku agresora bude Rusko reagovať  vystrelením vlastných rakiet, jadrová vojna však nebude mať víťaza. Podľa Putinových slov na Valdajskom fóre, pokiaľ Rusi ako obeť útoku pôjdu rovno do raja, agresori proste zdochnú.

https://www.youtube.com/watch?v=TISwhO8XH9w&feature=youtu.be

(hlavnespravy.sk, foto: Youtube)

Přejít nahoru