Kaliňák odchádza z parlamentu, vysvetlil dôvody

Kaliňák svoj odchod z verejnej funkcie odôvodnil podľa portálu pravda.sk najmä tým, že chce splatiť svoj dlh voči vlastnej rodine. “Zistil som, že dlh, ktorý voči rodine mám, je ďaleko väčší a mal by som ho splácať.”

„V tejto chvíli odchádzam z parlamentu. Do konca roka chcem odovzdať list predsedovi NR SR o tom, že sa vzdávam mandátu,“ zdôraznil exminister v relácii a uviedol, že sa chce venovať rodine. „A navyše, človek bez mandátu v NR SR je slobodnejší, môže omnoho viac hovoriť, omnoho viac sa brániť,“ povedal Kaliňák.

“Chcem brániť dobré meno Smeru-SD aj jednotlivých predstaviteľov. Obnovím si aj advokátsku licenciu,”uviedol ďalej.

Poslaneckého mandátu sa podľa pravda.sk vzdá v piatok. Kaliňák zatiaľ nevie, či je jeho odchod z politiky definitívny. V strane Smer-SD však zostáva.

Kaliňáka by mala v Národnej rade nahradiť Darina Gabániová (Smer-SD). Tá už poslankyňou v tomto volebnom období bola, zo zákonodarného zboru však musela odísť, keď si Kaliňák po demisii vlády Roberta Fica (Smer-SD) uplatnil svoj mandát.

Či bude kandidovať vo voľbách v roku 2020, zatiaľ jasné nie je. “Ako konkrétnu rieku prejdem, poviem vtedy, keď pred ňou budem stáť. Pred touto riekou momentálne nestojíme, je to relatívne ďaleko a neviem sa k tomu ani v tejto chvíli vyjadriť,” dodal Kaliňák.

(hlavnespravy.sk, foto: Youtube)

Přejít nahoru