Ďalší šokujúci prípad z Nemecka: Zavraždené 17-ročné dievča našli v ubytovni pre migrantov

Vyšetrovatelia predpokladajú, že dievča z mesta Unkel bolo zavraždené. Považujú tiež za pravdepodobné, že sa obeť a vrah poznali, uviedol nemecký portál Focus.

Obeť mala podľa policajného hovorcu v ubytovni navštevovať 19-ročného mladíka. V ubytovni v meste Sankt Augustin žili okrem migrantov tiež bezdomovci.

Dievčina bola nezvestná od piatku, keď to na polícii ohlásila jej rodina. Poslednýkrát ju videli po tom, čo oznámila, že ide navštíviť kamarátku, no s tou sa podľa médií nakoniec nestretla.

Šaty a kabelku dievčaťa našli chodci popoludní blízkosti jazera Sieglarer. To sa nachádza necelé tri kilometre od ubytovne pre utečencov.

Po oznámení nezvestnosti sa rozbehlo veľké pátranie za účasti viac ako 150 policajtov, hasičov a potápačov. Nasadený bol aj vrtuľník, dron s termokamerou a policajné psy.

Totožnosť zadržaného muža úrady neuviedli. Polícia len oznámila, že muž pochádza z neupresnenej cudzej krajiny, má ale nemecké občianstvo.

Denník Bild však zistil, že podozrivý je kenského pôvodu. S dievčaťom sa vraj zoznámil na internete. Mŕtvola dievčaťa bola nájdená v jeho izbe v ubytovni pre migrantov.

(hlavnespravy.sk, foto: archiv)

Přejít nahoru