Němečtí umělci sestavují seznam odpůrců imigrace. Vyzývají k udávání “problémových” Němců za odměnu…

Podle anglickojazyčného webu německé veřejnoprávní stanice Deutsche Welle zatím zveřejnili „umělci“ fotografie kolem 7 000 demonstrujících německých obyvatel. Samotný web Deutsche Welle neopomenul automaticky označit všechny demonstranty za krajní pravici.

Podobně jako v dobách komunismu byli uvědomělí soudruzi vedeni k udávání svých nesocialisticky smýšlejících kolegů a spoluobčanů, i němečtí „umělci“ vyzývají obyvatele Německa, aby udali své kolegy, nahlásili jejich jména a uvedli, kdo je zaměstnává, aby tyto údaje mohly být zveřejněny na speciálně vytvořené webové stránce. Soudruzi udavači si tak mohou i vydělat, neboť němečtí „umělci“ nabízejí za poskytnuté informace finanční odměnu a nijak se netají tím, že jejich cílem je pomocí této akce zajistit odhaleným demonstrujícím občanům vyhazov z práce.

„Udejte dnes své spolupracovníky, sousedy nebo známé a získejte okamžitě peníze,“ uvedla skupina. „Pomozte nám odstranit tyto problémové Němce z ekonomiky a veřejných úřadů.“ „Odměny se v současné době pohybují přibližně od 30 € do 120 € (34 $ až 136 $), ačkoli uživatelé mají možnost zvýšit odměny darováním,“ cituje ve svém článku Deutsche Welle tyto „umělce“. Ovšem stejně jako v dobách komunismu má i dnes občan možnost nechat se vymazat ze seznamu osob určených ke společenské likvidaci, a to když „umělcům“ předá podepsané osobní prohlášení zříkající se „extremismu“.

Všichni do jednoho pytle
Osobně považuji za víc než urážející fakt, že německé veřejnoprávní médium Deutsche Welle automaticky označuje VŠECHNY demonstranty ze Saské Kamenice za krajní pravici, když mezi demonstrujícími byli i cizinci žijící v Německu a mnozí obyčejní lidé šli na demonstrace pouze vyjádřit svůj odpor proti zhoršené bezpečnostní situaci. Někteří demonstrující popisovali, že se ženy a dívky ve městě necítí bezpečně kvůli chování uprchlíků z muslimských zemí, kteří je obtěžují na veřejných místech, a i podle studie vypracované úřady mělo v Dolním Sasku dojít ke zvýšení kriminality v souvislosti s uprchlíky. Deutsche Welle se tak chová vysloveně neobjektivně a propagandisticky, kdy se snaží demonstrující paušalizací očernit.

Mnohem závažnější je však samotná aktivita německých „umělců“, která přesně zapadá do stylu krajní levice a mnohdy se uchyluje i k osobním fyzickým útokům na lidi, kteří odmítají multikulturalismus. Aktivita těchto údajných umělců přesně zapadá do schématu totalitní nesvobodné společnosti.

Ovšem je zde i druhé velké riziko. Tak dlouho budou levicoví aktivisté a veřejnoprávní média dělat z nespokojených občanů xenofoby, rasisty a krajní pravici, až se jednoho dne mohou obyčejní lidé opravdu rozhodnout, že jediné reálné smysluplné řešení problému soužití s kulturně a nábožensky odlišnými imigranty a jejich potomky mohou přinést jen krajně pravicoví politici, a občané je tak nechají zvítězit ve volbách. Kdysi jsem četl o vzestupu nacismu, že jedním z důvodů, proč obyvatelé Německa podpořili nacistickou stranu, byl strach z nástupu komunismu. Bude se tato historie, byť s jinými kulisami, opět opakovat?

(euportal.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru