V Německu zavřeli školku, kde radikální islamisté „vymývali mozky“ dětem. Muslimská asociace se bouří

Této školce prý úřady ve dvou set tisícovém Mainzu už odebraly licenci. Úřady rozhodly, že do 31. března se děti z problematické školky rozdělí do jiných školských zařízení v zájmu jejich výchovy. „Škola působila v podmínkách, které jsou zcela neslučitelné s německou ústavou,“ zdůvodnil postup úřadů Detlef Placzek, který stojí v čele Ministerstva školství a mládeže.

Muslimská asociace Arab Nil-Rhein, jenž školku provozovala, se však proti tomuto rozhodnutí odvolala. „ Je to pro nás zcela nepochopitelné rozhodnutí,“ uvedl Samy El Hagrasy, mluvčí asociace Arab Nil-Rhein.

Případů, kdy muslimští radikálové v Evropě cílí na výchovu nejmenších dětí, je ale více. Před časem se začaly rakouské úřady zajímat o školku v tamní metropoli Vídni, kde se pro změnu snažili indoktrinovat malé děti radikálové z Muslimského bratrstva.

Jak již rakouský premiér Sebastian Kurz varoval, je důležité to nepodceňovat, jelikož jinak hrozí vytváření paralelních společností, které se zcela vzdálí hostitelským evropským zemím, kde muslimské komunity žijí.

(zdroj: parlamentnilisty.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru