Andrej Babiš: Euro musí být klíčové téma pro jakoukoliv budoucí vládu. Nechápu, proč to politici konečně nepochopí

Nebylo tomu tak ale vždy. Před časem totiž přijetí eura vehementně prosazoval. Hnutí SPD naprosto zásadně odmítá přijmutí eura. Česká republika by ho neměla přijmout NIKDY. Říkáme EURO NIKDY! Braňme českou korunu!

„Euro musí být klíčové téma pro jakoukoliv budoucí vládu. Když vám kurz koruny skáče pořád nahoru dolů, nemůžete nic plánovat. Nechápu, proč to politici konečně nepochopí. Až euro přijmou všechny státy kolem nás, tak si spekulativní kapitál bude hrát jen s naší korunou. A to nemůžeme ustát,“ řekl Babiš ve prospěch přijetí eura.

Připomeňme též, že Babiš podpořil globální pakt o uprchlících, zval do České republiky univerzitu George Sorose, jeho europoslanci z ANO hlasovali pro potrestání Maďarska a Babiš podporoval sluníčkářskou Kliniku.

Ale ani teď Babiš není zásadním odpůrcem přijetí eura. „Pokud by se euro zavádělo obezřetněji a na základě jasných pravidel a reálných výsledků jednotlivých zemí, mohli jsme jako jedna z prosperujících zemí Unie být výrazně blíže jeho zavedení, pokud by již u nás nebylo zavedené. V současné době ale pro nás ztrácí ekonomický smysl,“ uvedl na začátku března Babiš.

Hnutí SPD odmítá euro naprosto zásadně a nechceme ho přijmout nikdy. Na rozdíl od Miroslava Kalouska skutečně chceme “korunu na věčné časy”. Pokud bychom přijali euro, zbavili bychom se hospodářské suverenity a o kurzu naší měny a úrokových sazbách by rozhodovala Evropská centrální banka. Též bychom museli ručit za krachující státy eurozóny částkou ve výši několika stovek miliard korun a museli bychom ručit i za krachující evropské banky.

Rozpad eurozóny lze předpokládat. Musíme se na to připravit. Je zde šance, že Česká republika a střední Evropa bude oázou bezpečí s stability v požáru islamizace a ekonomické krize, který zachvátí západní Evropu.

Pokud nechcete současnou Evropskou unii, pokud nechcete euro, pokud nechcete, aby nám vládli lidé jako Juncker, Merkelová, Macron či Soros, hlasujte prosím pro hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května. Společně s dalšími vlasteneckými stranami zabráníme diktatuře Bruselu.

(zdroj: euportal.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru