Západ deťom: Odmietanie kresťanstva, prijímanie islamu

V Spojenom kráľovstve sú takéto výlety na dennom poriadku a stávajú čoraz pravidelnejšími. Ich cieľom, v rámci náboženských štúdií, je učiť deti o islame, vyskúšať si modlenie v mešite, ale aj vysvetliť, že džihádistické skupiny ako napríklad ISIS nie sú pravým obrazom islamu.

Jeden takýto výlet organizovala Lostwithielská škola v Cornwalle, avšak našlo sa 10 žiakov, ktorých rodičia s exkurziou do mešity nesúhlasili.

Jeden z rodičov pre Daily Mail povedal: „Nechcem, aby moja dcéra navštívila mešitu z osobných dôvodov. S islamom a s tým, čo predstavuje hlboko nesúhlasím.“

Matka ďalšieho zo žiakov povedala: „Nechcem, aby tam môj syn šiel, lebo islam je násilnícke náboženstvo a mnoho z nich má zbraň. Môžete to vidieť každý deň v správach.“

No namiesto tolerancie, ktorú liberáli hlásia, a ktorú by sme všetci očakávali, škola hrozila žiakom, ktorí sa návšteve mešity z daného predmetu nezúčastnia, vylúčenie z daného predmetu.

Naproti tomu sa našli aj rodičia, ktorí vítali možnosť navštíviť islamský chrám a „priučiť sa“:

„Myslím si, že musíme deti učiť o tolerancii a rozptýliť klebety, ktoré šíria médiá. Ja som za, aby moje deti šli na taký výlet. Myslím si, že rozdielnosť je dobrá vec. Všetko je však o strachu. Ľudia sa boja iných náboženstiev. A mnohí majú o nich mylné predstavy. Myslím, že je dôležité oslavovať iné kultúry, hoci s nimi nemusíme súhlasiť.“

V Nemecku to už zašlo ďalej, a teraz rodičov, ktorí nechcú svoje dieťa poslať do mešity, sú pokutovaní:

Po tom, čo rodičia zakázali svojmu dieťaťu navštíviť mešitu v rámci školského výletu, nemecký súd ich pokutoval. Rodičia museli zaplatiť 50€, ale súd tvrdí, že za to, že ich dieťa cez vynechalo viacero hodín.

V Holandsku sa zasa objavilo video, v ktorom môžeme jasne vidieť, čo majú tieto „exkurzie“ za cieľ:

Holandská organizácia „Klap uit de school“ odhalila skutočnosť, že stovky holandských školákov je nútených chodiť na exkurzie do mešít, kde sa musia modliť ako moslimovia.

Podobné praktiky škôl sa diali už aj predtým, tentoraz v Spojených štátoch amerických:

Škola v štáte Massachusetts zorganizovala výlet do mešity, kde sa mali žiaci učiť o architektúre moslimských chrámov a pozorovať modlenie tamojších moslimov. Avšak video rodiča jedného zo žiakov odhalilo, že žiaci boli vystavení prednáškam o Mohamedovi, o tom, že treba sa modliť k Allahovi, že je to jediný boh a podobne.

Chlapci boli oddelení od dievčat, aby sa mohli modliť k Allahovi ako tradiční moslimovia a žiaden učiteľ alebo niekto zo školy nezasiahol. Škola sa napokon za všetko ospravedlnila s tým, že do budúcna budú upozorňovať učiteľov, aby sa už nič podobné nestalo.

Prečo má Západ tendenciu učiť deti o islame? Chodia azda moslimské deti na exkurzie do kresťanských kostolov alebo židovských synagóg a modlia sa tam k Bohu? Prečo sa deti musia učiť o „tolerancii“ a „multikulturálnej rozdielnosti“, keď v moslimských krajinách o tolerancii ku kresťanom a židom môžeme iba snívať? Prečo sa musia Európania prispôsobovať „novým“ obyvateľom Európy a nie naopak? A najdôležitejšie: kam to až vôbec dospeje?

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: Youtube)

Přejít nahoru