Potratárka povedala žene, že novorodencovi „zlomí krk,“ ak prežije potrat a narodí sa živý

Bývalá pacientka tejto kliniky uvádza, že potratárka priznala, že by „zlomila dieťaťu krk,“ ak by sa narodilo živé po „neúspešnom“ potrate.

Táto žena prehovorila o svojej desivej skúsenosti pre pro-life organizáciu Pro-Life Action Ministries. Bola v 22. týždni tehotenstva, keď navštívila kliniku Plánovaného rodičovstva v St. Paul v Minnesote v roku 2017, kde pôvodne plánovala podstúpiť potrat. Avšak uviedla, že si vybrala život dieťaťa po tom, čo si vypočula, čo by potratári urobili jej synovi.

Žena dala dvom prítomným potratárom otázku, čo urobia v prípade, ak by sa dieťa narodilo živé a ak by mu srdce stále bilo (potrat v tak vysokom týždni tehotenstva prebieha totiž tak, že žena si svoje dieťa, ktoré zabijú chemickým koktailom, odrodí, pozn. red.). Potratári sa na seba pozreli, potom pozreli na ňu a jedna z nich povedala: „nezvykneme to ženám hovoriť, a mnoho žien sa túto otázku ani neopýta, ale ak by sme pokračovali v potrate a dieťa by vyšlo ešte živé a aktívne, najpravdepodobnejšie je, že by sme mu zlomili krk.“

Tento čin by však bol jasným porušením zákona v Minnesote o „Ochrane živých novorodencov,“ ktorý vyžaduje, aby lekári poskytli novorodencovi „všetky potrebné opatrenia konzistentné s vhodnou lekárskou starostlivosťou…, aby sa ochránil život a zdravie novorodeného dieťaťa.“

Vo videu nižšie žena detailne opisuje, ako pôvodne išla na kliniku, aby podstúpila potrat. Uviedla, že potratár použil dlhú ihlu, aby vpichol dieťaťu digoxín, ktorý by zastavil jeho srdce – avšak dieťa prežilo.

Žena pokračuje, že po tomto hroznom zážitku zmenila názor, a dopomohli jej k tomu aj informácie, ktoré dostala od pro-liferov, ktorí jej ich dali pred klinikou. V týchto brožúrkach sa písalo aj o inej žene, ktorá zmenila názor v priebehu podstupovania neskorého potratu, a ktorá nakoniec porodila zdravé dieťa.

Žena uvádza, že si na druhý deň vyžiadala ultrazvuk, aby videla, či je jej dieťa stále živé. Keď sa odhalilo, že stále žije a tiež zvážila skutky, ktoré by potratári urobili, keby sa živé aj narodilo, okamžite žiadala odstrániť dilatátory na rozšírenie krčka maternice, aby mohla ísť domov a dieťa si ponechať.

„Čím viac som im hovorila nie, z ich komunikácie sa mi zdalo, akoby ma nútili zakúpiť si ich produkt – rovnako ako sa obchodník snaží pretlačiť kúpu jeho tovaru, a tlačí a tlačí, až kým ho nepredá. Takto som sa cítila, akoby sa mi snažili predať potrat,“ dodáva.

Jej dieťa sa neskôr narodilo v termíne a zdravé. Jej identita je utajená, pretože sa obáva pomsty potratovej organizácie za zverejnenie týchto skúseností.

Vo februári tohto roku Demokrati v Senáte zablokovali Zákon o Ochrane Preživších Novorodencov po Potrate. Tento zákon by vyžadoval, aby potratár poskytol rovnakú základnú starostlivosť novorodencovi narodenému po neúspešnom potrate ako hocijakému inému novorodencovi po pôrode. Následne Demokrati v Snemovni zablokovali úpravu zákona proti infanticíde.

Potratová organizácia Planned Parenthood (Plánované Rodičovstvo) označila tieto hlasovania za víťazstvo pre ženské „reprodukčné práva.“

(zdroj: hlavnepsravy.sk, foto: z videa)

Přejít nahoru