Le Penová chváli migračnú politiku Salviniho a varuje pred ďalšou vlnou po konflikte v Líbyi: “Európu čaká nová devastačná humanitárna kríza”

Le Penova vo svojom pondelkovom prejave operovala číslom 800-tisíc potenciálnych migrantov, ktorí by mohli prísť do Európy z Líbye, kde sa v súčasnosti stupňuje vojenský konflikt. Šéfka Národného frontu uviedla, že “Európu čaká nová, devastačná humanitárna kríza”.

Dodala, že správnu pozíciu zaujalo Taliansko a jeho minister vnútra Matteo Salvini, keď začal s politikov odmietania migrantov. “Slavini dáva lekcie tým, ktorí ohovárajú Taliansko,” povedala.

Taktiež dodala, že mnoho ľudí, ktorí podporujú a obhajujú migrantov “by ich vedľa svojho domu nechcelo”.

“Spolu s Matteom Salvinim si myslíme, že migráciu treba zastaviť. On dosiahol niečo, z čoho by sa humanisti mali tešiť. Znížil na polovicu počet úmrtí v Stredozemnom mori a na pobreží Talianska. To je politika, ktorú by sme mali nastoliť.”

Je podľa nej potrebná radikálna zmena názoru a pohľadu na migráciu. “Musíme zastaviť lode, zabezpečiť migrantov a odviesť ich do prístavov, z ktorých prichádzajú a nedovážať ich stále na európske pobrežie, kde sa zabávajú… a ostávajú tu, aj keď im odmietneme žiadosť o azyl.”

Le Penová reagovala aj na informácie zo začiatku tohto týždňa, že talianska a nemecká tajná služba varovali, že Európu čaká ďalšia migračná vlna. Taliansky premiér upozornil, že akýkoľvek zahraničný vojenský zásah v Líbyi by nevyriešil konflikt v tejto krajine a do Európy by prilákal iba ďalšiu vlnu migrantov, informácia tlmočila agentúra Reuters.

https://www.facebook.com/hricalubos1/videos/584697168608312/?t=0

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: archiv)

Přejít nahoru