Osm druhů piv pro zaměstnance DRFG Davida Rusňáka

David Rusňák v roce 2011 sloučil veškeré své dosavadní podnikatelské aktivity do jedné investiční skupiny, kterou nazval David Rusňák Family Group.

V Brně tak vznikla nová investiční skupina zkráceně DRFG, která se od té doby řídí stejnou investiční filozofií. Zaměřuje se výhradně na to, čemu rozumí, a to jsou nemovitosti, telekomunikace a finanční služby. Do těch patří například dluhopisy. Pod skupinu už třetím rokem ale také spadá značka investičních podílových fondů CZECH FUND.

Tentokrát se ovšem zaměstnanci DRFG vzdělávali v něčem trochu jiném, než jsou dluhopisy nebo podílové fondy. V kancelářích pražského Quadria je totiž čekala pivní akademie. Mohli se tak dozvědět něco z historie pivovarnictví, také o pivních stylech, a přitom ochutnat osm základních druhů piv. Hana Cajthamlová, která je v DRFG zodpovědná za financování projektů, sice pivo nepije, ale přednáška ji přišla velice zajímavá.

V kancelářích DRFG teklo pivo proudem

Pivní someliér Karel Nečada připravil pro zaměstnance DRFG prezentaci spojenou s ochutnávkou osmi základních pivních stylů. K pivu ale nabídl také pivní panna cottu s rebarborou a arašídy máčené v tmavém pivu s trochou chilli, podávané jako dezert. Degustaci doprovodil vyčerpávajícím exkurzem do historie pivovarnictví. K tomu přidal spoustu zajímavých příběhů, které se k pivu váží.

V zajímavých historkách a zážitcích z praxe pak pokračoval také majitel a zároveň sládek v minipivovaru Revolta ve Žďáru nad Sázavou David Dvořák. Ten se rozhodl pivu věnovat i profesionálně, a dnes už jeho pivovar vaří řadu speciálů, mezi nimi třeba 8Evženů, Dacana nebo Santuse. Přednáška trvala zhruba tři hodiny, pokračovala pak diskusí s publikem a od všech zúčastněných se na konci dočkala jen pochvalných recenzí.

(komerční článek)

Přejít nahoru