Italská migrantská centra: Dostáváme méně peněz než zvířecí útulky!

Fabio Scaltritti ze Společnosti San Benedetto al Porto v Alessandrii komentoval škrty: „V Itálii stojí místo v útulku pro zvířata v průměru 20 euro s náklady na konzervy a sušenky.“

„Nová pravidla stanovená vyhláškou Salviniho snižují náklady na přijímání lidských bytosti na méně než 20 euro denně: to znamená, že jsme na stejné úrovni s provozovateli chovatelské stanice a to nechceme být,“ dodal. Fabio Scaltritti.

„Není to jen finanční otázka, ale etická otázka,” řekl Scaltritti a poznamenal, „I kdyby to číslo zůstalo na 35 euro denně, neměli bychom dost.”

Scaltritti uvedl, že částka na jednoho migranta za den byla  za narkomany 75 euro denně, 130 euro za den pro nezletilé migranty a až 250 euro za migranty s problémy duševního zdraví.

Od svého nástupu do funkce ministra vnitra v roce 2018 se Matteu Salvinimu podařilo snížit počet nových nelegálních přistěhovalců o více než 90 procent, což také svědčí o poklesu utonulých ve Středozemním moři.

Ne všichni, kteří provozují přijímací střediska migrantů, jdou proti Salvinimu. Na začátku letošního roku, vedoucí největšího zařízení pro přijímání migrantů v Itálii, Francesco Magnano, upozornil na otevřené hranice a zastává názor, že otevřená politika na hranicích „vytvořila slumy roztroušené po celé zemi“.

„V naší zemi je 600 000 odmítnutých žadatelů o azyl. Lidé, kteří tak ztratili nejen právo na azyl, ale i status uprchlíka, jsou to zombie, kteří žijí v naší zemi, “dodal Francesco Magnano.

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru