Syřan v Hamburku: Práci jsem ještě nehledal, nějak jsem se na to necítil

Karram, po příchodu do Hamburku, nechal převézt svou ženu letadlem ze syrského hlavního města, které bylo zcela nenarušené občanskou válkou, do Sharmu, jak to popisuje jeho německý mentor a přítel otce Horst von Howe: „Zatímco Fadi žil v táboře, jeho žena Leen stále žila v Damašku. Takže musel vzniknout plán jak ji dostat  do Německa.

„Když bylo vše připraveno, dal jsem Fadiho bratru 700 euro. Bratr se setkal s prostředníkem u hlavního nádraží v Hamburku, ten slíbil, že do Damašku něco přinese. Zároveň jsem se obrátil na ministerstvo zahraničí v Berlíně, stejně jako na Červený kříž. Konečně, Leen dostala vízum. Fadi mi zaplatil 500 euro ve splátkách 50 euro, zbytek jsem mu odpustil. Fadi Leen byla jediná žena, kterou jsem viděl bez šátku. Do dnešní ho dne mi nepodala ruku,“ pokračuje Horst von Howe.

Fadi Karram dostává 815 euro měsíčně z programu Hartz IV (pro sebe, svou ženu a dceru), nájem 580 euro převzal Jobcenter. Televize je zdarma, stejně jako zdravotní pojištění.

„Je to dar, který vidím. Německá vláda není hloupá.  Je to investice do budoucnosti. Co teď dostaneme, vrátíme v budoucnu. Nespěchám, ještě jsem nehledal práci. Nějak jsem se na to necítil,“ říká Syřan Fadi Karram, žijící v Hamburku.

Zda je tato vláda hloupá, není možné říct, dokud nebude jasné, co má dělat. Totéž platí pro odpověď na otázku, zda je německá verze přistěhovalectví investicí do budoucnosti: I zde by bylo nutné objasnit, do jaké budoucnosti, tj. do jakého  etnického prostředí, jaké kultury, do jakého průmyslového odvětví, výzkumu, technologie, do jakého  způsobu života, do jaké společenské víry… Islamisté by měli být alespoň zajištěni.

Někdy se Horst von Howe obává, že Německo nebude schopno splnit slib Merkelové. Budeme muset žít s tím, že mnoho uprchlíků zde nemůže žít. Někdy mám dojem, že námi pohrdají. Nemají k nám žádný respekt. Smějí se nám…

Samozřejmě existují také nešťastné ojedinělé případy skutečných uprchlíků, tedy potřebných a pronásledovaných, ale díky paní Merkelové nyní Němci mají tolik špatných zkušeností s kriminálními, fanatickými a pobuřujícími migranty. že touha po diferenciaci se zmenšuje rychleji než údajně Severní pól, deštný prales, malý nos podkovy a lední medvěd.

Nechci, aby moje daně přímo či nepřímo živily lidi, kteří pohrdají mou kulturou, nechtějí si vydělávat na živobytí, šířit svou slepou víru a vytlačují své vrstevníky z jejich etnicko-kulturního prostředí ve střednědobém horizontu. Mimochodem, tato věta platí po celém světě v celé Asii, Austrálii, Rusku, východní Evropě, Izraeli, dokonce i v islámském světě. Pouze v Německu a částech Francie a Švédska jste označen za nacistu.

PS: Podle mediálních zpráv je Mohammed nyní nejobvyklejším jménem pro novorozence v Berlíně.

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru