Nebankovní půjčky jsou stále populárnější! Vyplatí se vám také?

Trh s úvěrovými produkty se za posledních několik let dost změnil, o čemž svědčí zejména nebankovní subjekty, které přicházejí s řadou zajímavých produktů a výhod, a tak jsou mezi klienty čím dál tím populárnější. Jaké jsou jejich výhody?

Rychlé a snadné vyřízení

Jestliže jste se někdy zdráhali vzít si půjčku z toho důvodu, že budete muset jít osobně na pobočku, zodpovědět milion různých dotazů a poslechnout si plno různých informací, tak se vám nebankovní půjčky jistě velice zalíbí. Pro většinu z nich totiž vůbec nemusíte nikam chodit, jediné, co potřebujete, je chytrý telefon nebo počítač a připojení k internetu. Pak už jen stačí vyplnit jednotný formulář a vyčkat na schválení úvěru.

Maximální dostupnost

Když je řeč o schvalování, dostáváme se k další výhodě nebankovných úvěrů, a tou je jejich dostupnost. Na nebankovní společnosti se totiž vztahuje trošku odlišné podmínky než na banky, což jim umožňuje být k potenciálním klientům o něco shovívavější, když dojde na vyhodnocení jejich bonity, tedy toho, zda budou schopni celou půjčku splatit bez jakýchkoliv problémů.

Mezi základní ukazatele schopnosti splácet půjčku patří například příjem žadatele. Za normálních okolností by člověk musel jít za svým zaměstnavatelem a požádat ho, aby mu vystavil oficiální potvrzení o příjmu. Nebankovní instituce však nabízejí takzvané půjčky bez doložení příjmu, kde nic takového není potřeba. Příjem tu stačí doložit i výpisem z bankovního účtu za posledních několik měsíců, takže váš šéf vůbec nemusí vědět, že žádáte o úvěr.

Dalším důležitým aspektem, ke kterému nebankovní poskytovatelé přihlížejí, je také to, zda má žadatel o půjčku na kontě nějaké další úvěry a jestli je řádně splácí. To si ověří v registrech dlužníků, kam se všechny žádosti a poskytnuté úvěry automaticky evidují, stejně tak jako případné exekuce. Stejně tak jako v případě příjmů však nebankovní společnosti k úvěrové historii žadatele zas tak moc nepřihlížejí, zejména když jde o produkty, jako jsou půjčky bez registru.

Produkty pro každou situaci

Nebankovní poskytovatelé půjček se mimo jiné vyznačují také tím, že nabízejí opravdu široké spektrum produktů. Kromě výše zmíněných jsou velmi oblíbené také půjčky do výplaty, které jsou typické rychlým vyřízením a velmi krátkou dobou splatnosti. Od nebankovních firem může získat peníze dokonce i člověk, který nemá bankovní účet. V takových případech peníze v hotovosti rozváží kurýr přímo do místa bydliště, což je často mnohem rychlejší, než když se peníze posílají bankovním převodem.

(PR, foto: Pixabay)

Přejít nahoru