Muslimský „festival cukru“ na konci ramadánu záměrně šíří strach a hrůzu

„Místo” je nárokováno nejen velkými oslavami, ale také šířením strachu a hrůzy. Zatím se objevil „vzorek“ deseti oblečených mužů v dlouhých šatech a podezřelých vestách, kteří volali “Allahu Akbar“ na hlavním nádraží v Kolíně nad Rýnem.

Kolínská policie dopoledne zatkla deset mladých mužů ve věku od 18 do 28 let na hlavním nádraží v Kolíně nad Rýnem, kteří podle svědectví  krátce předtím v hale nádraží měli volat Allahu Akbar. Měli na sobě dlouhé šaty s vestami. Okamžitě vyslané policejní složky celou oblast zablokovaly a prohledaly s podporou spolkových policistů železniční stanici. Zde bylo zatčeno celkem deset lidí, kteří odpovídali popisu svědka. Policisté je převezli k výslechu státní policií.

Podle současného stavu vyšetřování neexistují žádná trestní obvinění proti deseti mužům ve vztahu k popsanému chování. Pouze v jednom případě našli vyšetřovatelé dlouhý nůž, zde zahájili řízení o správním deliktu.

Podle deníku Der Western byla během hodinové policejní operace uzavřena celá železniční stanice a okolí.

„Svým vlastním výstupem chtěli oslavit Sugar Festival na konci ramadánu,” pokračují noviny, „zatím předpokládáme, že neexistuje žádné nebezpečí,“ řekl mluvčí policie.

Úspěšný zásah, který ukazuje, jak je na jedné straně normální islám je spojen se strachem a hrůzou,  zablokování železniční stanice po válečném výkřiku “Allahu Akbar” – na druhé straně se stal běžným každodenním životem občanské společnosti dlouho popírající jejich místo.

Vymývání mozků, které dobře funguje s bičem (terorismem) a mrkví (politický islám v každodenním životě), od mateřských škol až po školy, pomalu, ale jistě jako chemoterapie zaplavuje naše vlastní kulturní hodnoty. Takže nakonec, stejně jako v Mönchengladbachu, kdy běžní občané mohou zavolat na salafisty policii.

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru